Hodvábne rezne – zaručene šťavnaté a jemné: U nás mali obrovský úspech, každý hneď pýtal recept!

Tieto rezne sa doslova rozpývajú na jazyku – najjemnejšie, aké sme kedy skúsili. A ešte jeden extra tip, aby boli rezne vždy krásne jemné a vláčne.

Potrebujeme:

600 g kuracích rezňov

4 lyžice mäkkého tvarohu

4 bielky,

4 lyžice mlieka

kari korenie

soľ podľa chuti

strúhaný syr

olej na vyprážanie

hladká múka

strúhanka na obalenie podľa potreby

Postup:

Pripravíme si cestíčko – našľaháme bielky, pridáme tvaroh, karí a soľ podľa chuti, rozmiešame, pridáme mlieko a všetko zmiešame dohromady.

Rezne naklepeme, obalíme v hladkej múke a namočíme do cestíčka a potom ešte obalíme v strúhanke do ktorej primiešame aj syr. Vypražíme na oleji ako klasické rezne.

Tip pre extra jemné a vláčne bravčové aj kuracie rezne:

zdroj: facebook/Marcela Smatlakova

Ak chcete, aby ste mali bravčové a kuracie rezne šťavnaté tak ich jemne naklepete nasolíte dajte do misy pokvapkajte olivovým olejom zalejete asi tak 4 dcl mliekom. Pridáte 3 lyžice kyslej smotany, alebo bieleho jogurtu a necháte v páci asi tak dve 4 hodinky je dobré keď sú v paci celú noc.

Dnes najobľúbenejšie