Tieto rezne sa doslova rozpývajú na jazyku – najjemnejšie, aké sme kedy skúsili. A ešte jeden extra tip, aby boli rezne vždy krásne jemné a vláčne.
Potrebujeme:
600 g kuracích rezňov
4 lyžice mäkkého tvarohu
4 bielky,
4 lyžice mlieka
kari korenie
soľ podľa chuti
strúhaný syr
olej na vyprážanie
hladká múka
strúhanka na obalenie podľa potreby
Postup:
Pripravíme si cestíčko – našľaháme bielky, pridáme tvaroh, karí a soľ podľa chuti, rozmiešame, pridáme mlieko a všetko zmiešame dohromady.
Rezne naklepeme, obalíme v hladkej múke a namočíme do cestíčka a potom ešte obalíme v strúhanke do ktorej primiešame aj syr. Vypražíme na oleji ako klasické rezne.
Tip pre extra jemné a vláčne bravčové aj kuracie rezne:
zdroj: facebook/Marcela Smatlakova
Ak chcete, aby ste mali bravčové a kuracie rezne šťavnaté tak ich jemne naklepete nasolíte dajte do misy pokvapkajte olivovým olejom zalejete asi tak 4 dcl mliekom. Pridáte 3 lyžice kyslej smotany, alebo bieleho jogurtu a necháte v páci asi tak dve 4 hodinky je dobré keď sú v paci celú noc.