Čokoládový koláč z hrnečka pripravený už za 10 minút: Nadýchaný, šťavnatý a veľmi vláčny – v našej rodine číslo 1!

Nadýchaný, šťavnatý a veľmi vláčny koláč z hrnčeka. A navyše ho pripravíte len zmiešaním surovín v jednej miske.

Postup:

2 hrnčeky múka hladká

3/4 hrnčeka cukor kryštálový

0,5 hrnčeka kakao

1 hrnček cmar

0,5 hrnčeka olej

1,5 hrnčeka mlieko

1,5 KL sóda

štipka soľ

2 ks vajcia

Hrsť hrozienok

Ďalej:

100 g čokoláda na varenie

100 ml smotana na šľahanie

Redší slivkový lekvár alebo marhuľový džem

Hrnček=300 ml

Postup:

Najprv si vymiešame vajcia s mliekom, cmarom a olejom. A potom postupne pridávame sypké ingrediencie: múku, cukor, kakao, sódu a štipku soli. Nakoniec vmiešame aj hrozienka. Potom si pripravené cesto prelejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu a dám piecť do rúry asi na 35-40 minút.

Koláčik vyberiem z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme polevu. Ja ju zvyknem pripraviť v mikrovlnke – nalámeme čokoládu, zalejeme smotanou a necháme pár sekúnd rozpustiť. Ak máte iný recept na polevu, pokojne použite ten.

Polevu navrstvíme na vrstvu lekváru alebo džemu. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Dnes najobľúbenejšie