Výborné raňajkové buchty so syrom, ktoré sú skvelé aj ako náhrada pečiva. Stačí zaliať jogurtovou zmesou a dať piecť – je to fantasticky chutné pečivo.
Potrebujeme:
Na odmeranie surovín šálku s objemom 200 ml
Pol šálky teplého mlieka
Pol šálky teplej vody
Pol šálky oleja
1 vajce (bielok sa oddelí od žĺtka – bielok sa použije do cesta, žĺtok do omáčky)
2 lyžice kr. cukru
Pol lyžičky soli
1 čajová lyžička sušeného droždia alebo pol kocky čerstvého
Múky hladkej (preosiatej) toľko, koľko bude treba podľa konzstencie cesta (použila som 4 šálky múky)
Syr Feta na náplň
Na omáčku: Jogurt, žĺtok a mäkký syr
Postup:
Na cesto zmiešame mlieko, vodu, olej, vaječný bielok, cukor, instantné droždie, dôkladne premiešame, pridáme múku a soľ, vypracujeme mäkké cesto.
Rúru nastavíme na 50 stupňov a necháme v ňom prikryté cesto odpočívať pol hodiny, aby vykyslo.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 kúskov, vezmeme malý kúsok syra (Feta) alebo tvarohu a zabalíme ho do cesta – vyformujeme tvar guličky. Buchty ukladáme do misy vyloženej papierom na pečenie.
Necháme buchty podkysnúť vo vyhriatej rúre.
Keď buchty podkysnú, vyberieme ich z rúry a zalejeme omáčkou.
Na omáčku zmiešame trochu syra so žĺtkom a redším jogurtom. Nalejeme na podkysnuté buchty a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° až do zhnednutia.
Takto vyzerajú hotové buchty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)