Fantastický recept na nepečné turecké rolky, ktoré si viete rýchlo pripraviť a sú najchutnejšou ozdobou každého slávnostného stola.
Potrebujeme:
Mlieko 1 l
Práškový cukor 190 g
Kakao 70 g
Múka hladká 160 g
Maslo 50 g
Vanilková aróma 1 čajová lyžička
Maslo 10 g – na vymastenie plechu
Strúhaný kokos 200 g
Šľahačka v prášku 100 g
Studené mlieko 300 ml
Postup:
Pripravíme si korpus. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, kakao, múku a dobre premiešame metličkou. Preložíme na mierny oheň a uvaríme do zhustnutia. Zložíme z plameňa a pridáme maslo a vanilku – miešaním rozpustíme.
Maslom vymažeme plech na pečenie – 40×50 cm. Dno posypeme kokosom (aby bolo pokryté celé dno) a rovnomerne navrstvíme kakaovú hmotu – uhladíme.
Dáme vychladiť na 3 hodiny.
Do misky nasypeme šľahačku, zalejeme studeným mliekom a vyšľaháme. Rozotrieme na vychladenú kakaovú hmotu.
Dáme na noc do chladničky.
Potom nakrájame na 12 dielov. Každý diel opatrne zrolujeme.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)