Výborná nátierka, ktorú poznáme ešte zo škôlky – poctivá, žiadne konzervanty, žiadna chémia – určite vyskúšajte. Môžu ju aj škôlkári, ale pozor na soľ a čierne mleté korenie. Ja robím aj z grilovaného a pečeného kuracie mäska!
Potrebujeme:
200 g uvarené kuracie mäso
2 ks vajce
50 g cottage syr, tavený syr alebo iný mäkký syr
50 g maslo
2 PL majonéza
2 strúčiky cesnaku
podľa chuti soľ
podľa chuti mletá červená paprika
podľa chuti mleté čierne korenie
Postup:
Uvarené kuracie mäso pomelieme na mlynčeku na mäso. Vajíčka uvaríme na tvrdo. Uvarené vajíčka nakrájame na drobno a dáme do misky. Pridáme pomleté kuracie mäso, tavený syr, zmäknuté maslo, majonézu a pretlačený cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a červenou paprikou. Podávame s čerstvým pečivom, ozdobené paradajkou a petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.