plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly čokoládový dezert „Milky Way“, ktorý si každý obľúbi: Chuť sa nedá opísať!

Z tohto dezertu bude ohromená celá vaša rodina a vaši priatelia si budú pýtať recept.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na nepečený dezert s lahodnou krémovou plnkou.

Fantastický recept na dokonalý čokoládový dezert s krémovou plnkou z youtube kanála Herzhaftes Essen.

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

120 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

50 ml rastlinného oleja

150 g hladkej múky

30 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

10 g želatíny

50 ml vody

200 g kondenzovaného mlieka

200 ml smotany na šľahanie

50 g čokolády

40 ml smotany na varenie

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia, pridáme štipku soli. Mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

Potom, stále počas šľahania, pridávame mlieko.

Nalejeme olej.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.

Metličkou vymiešame.

Cesto nalejeme na plech (34 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení prekrojíme cesto na polovicu.

Polovicu cesta položíme na tanier a vložíme okraje formy.

Do malej misky nasypeme želatínu.

Nalejeme vodu a miešame, kým želatína nezhustne.

Do samostatnej misky nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme smotanu a mixérom vyšľaháme krém.

Do roztopenej želatíny pridáme 2 lyžičky šľahačky a premiešame.

Želatínovú zmes nalejeme do misky so šľahačkou a mixérom vyšľaháme.

Krém rozotrieme na cesto.

Na vrch položíme druhú časť cesta.

V malej miske roztopíme čokoládu.

Nalejeme teplú smotanu.

Lyžičkou dôkladne vymiešame.

Polevu rozotrieme na vrch koláča.

Dezert vložíme na hodinu do chladničky.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes