Kto by nechcel mať dokonale zorganizovanú domácnosť, kde má všetko svoje miesto a všetko je dokonale upratané.
Tieto perfektné vychytávky z youtube vám uľahčia život a šetria čas, aj peniaze.
Využite dvierka skriniek
Postačia vám obyčajné štipce a silnejšie lepidlo.
Natrite lepidlo z jednej vonkajšej strany na štipce a prilepte z vnútornej strany dvierok.
Budete mať perfektné držiaky, na ktoré si môžete upevniť napríklad utierky a pod.
Fazuľu uvaríte oveľa rýchlejšie
Pri varení sušenej fazule často bojujeme s tým, že ani po dlhšom namáčaní fazuľu nie a nie dovariť.
Stále je príliš tvrdá a varenie sa môže pokojne predĺžiť aj na niekoľko hodín času.
Aby ste vaše fazuľové pokrmy stihli pripraviť včas, či dokonca v miernom predstihu, máme pre vás skvelý tip.
Hoci je asi každému jasné, že fazuľu je pred varením potrebné namočiť, fígeľ spočíva v tom, do akej tekutiny ju nasypete.
Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu.
Možno vám to znie zvláštne, no tento trik funguje skutočne skvele.
Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti.
Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.
Držiak na papierové utierky
Neutrácajte zbytočne a využite to, čo doma máte.
Ak nájdete jeden plastový vešiak, stačí ak prestrihnete jeho spodnú časť, navlečiete naň rolku s papierovými utierkami a máte perfektný držiak bez zbytočných nákladov.
Tuba na špagety
Aby sa vám načaté špagety nevysýpali zo sáčku, pomôžte si prázdnou tubou od zemiakových lupienkov.
Špagety vložte dnu a uzavrite plastovým vrchnákom.
Využitie plastových fliaš
Vrch plastovej fľaše zrežte, cez hrdlo prevlečte sáčok s načatými orieškami, či inými potravinami, prehnite ho smerom von a uzavrite vrchnákom.
Korková zátka
Aby sa vám nevysýpal obsah načatých sáčkov, uzavrite ich narezanou korkovou zátkou.
Jednoducho zátku narežte a nasaďte na prehnutý vrch sáčku.
Jednoduchý stojan na nože
Naplňte pohár ryžou a máte perfektný stojan na nože, vďaka ktorému sa vám čepele tak rýchlo neotupia.
Jednoduché vákuové balenie
Vložte potravinu, v tomto prípade mrkvu, do uzatvárateľného sáčku.
Aby ste sa zbavili vzduchu, ktorý sáčok nafukuje, ponorte ho do vody a voda vytlačí prebytočný vzduch.
Ďalšie triky pri varení
Ak pridáte trochu mlieka do kyslej smotany, v omáčke sa nezrazí.
2 kocky cukru rozpustené v malom množstve octu nahradia biele víno v omáčke.
Ak vám zvýšila paradajková pasta a chcete ju ochrániť pred plesňou, nasypte na vrch trochu horčicového prášku.
Červenú repu nevarte vo vode, ale pečte v šupke v alobale. Pri takejto úprave je repa najzdravšia.
Do pohárov s nakladanými uhorkami dajte aj pár listov amarantu – uhorky budú lepšiu chuť a ostanú chrumkavé.
Majonézu môžete ľahko nahradiť kyslou smotanou, v ktorej rozmiešate 1 natvrdo uvarené žĺtko a čajovú lyžičku horčice.
Zabrániť tomu, aby sa tuk prepaľoval a zapáchal môžeme pomocou obyčajnej mrkvy.
Vložte do tuku 3-4 kolieska.
Mäso je pred obaľovaním dobré pokvapkať citrónovou šťavou.
Mäso zmäkne, bude chutiť lepšie a eliminuje sa aj zápach pri vyprážaní.
Vynikajúcim bojovníkom proti zápachu pri vyprážaní je aj trik pri príprave trojobalu.
Do vajíčka pridajte mlieko, niekoľko kvapiek citrónu a aj pivo.
Mäso bude mať menej cholesterolu a tým pádom nebudete cítiť pri vyprážaní typický zápach.
Pred vyprážaním namočte filé do perlivej minerálky.
Ryba sa rozmrazí omnoho rýchlejšie (čas rozmrazovania sa skráti až o polovicu) a bude ešte jemnejšia a chutnejšia.
Ja používam na prípravu zapekaných filé aj vyprážaných filé.
Minerálku pridávam aj do cestíčka na obaľovanie rezňov, do palaciniek a keď namáčam fazuľu, namáčam vždy do minerálky – fazuľa sa uvarí omnoho skôr.
Ak chcete naozaj najlepšie vyprážané filé, do strúhanky na obaľovanie pridajte aj mleté orechy.
Syr vám nevytečie – základom je syr, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30 %.
Skôr, ako sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazáku. Po obaľovaní sa odporúča dať ešte na pár minút do chladničky.
Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie.
Aby malo kurča zlatisú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.
Chcete nadýchanejšie palacinky?
Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.
Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová tepltoa.