Energie sú stále drahšie a ak existuje komodita, ktorá sa nedá vyčísliť, potom je to čas.
Dnešné kuchynské triky sú geniálne v tom, že šetria peniaze a aj čas.
Navyše, sú veľmi šikovné a budú sa hodiť každému, kto potrebuje navariť rýchlo a ekonomicky.
Našli sme ich na stránke napadovy.blog.
Dnes máme užitočné tipy pre gazdinky, ktoré ušetria čas aj peniaze .
Všetky rady budú súvisieť s používaním plynového sporáka.
Prvý trik – vajcia
Prvý tip ušetrí energiu a čas na varenie vajec.
Postupujem takto:
Vezmite hrniec, nalejte horúcu vodu z vodovodu.
Vložím čisté vajcia a zapneme sporák.
Nesolíme, lebo vajíčka určite nepopraskajú.
Vajíčka prikryjem pokrievkou a privediem vodu do varu.
Akonáhle voda zovrie, okamžite vypnem plyn, nechám vajcia pod pokrievkou, kým úplne nevychladnú.
Sú dokonale uvarené, vo vnútri hustý a svetlý žĺtok.
Veľmi sa mi páči tento spôsob, vyskúšajte.
Druhý trik – cvikla do šalátu uvarená za 5 minút
Vezmite panvicu.
Nalejte do nej 1 cm vody.
Privedeďte vodu do varu.
Ihneď pridajte repu nakrájanú na malé kocky (nesolíme, nepridávame olej).
Zatvorím pokrievku a akonáhle voda vo vnútri panvice zovrie, znížim plyn a pod zatvorenou pokrievkou varím presne 5 minút.
Potom vypnem plyn, neotváram pokrievku, nechám cviklu vychladnúť na izbovú teplotu. Takto ľahko sa varí červená repa, vyskúšajte.
Tretí tip – aby sa knedle pri varení neroztrhli, nerozpadli a nezlepili
Tajomstvo je v tom, že by sa knedle nemali hádzať do vriacej vody, ale vody s teplotou okolo 50 stupňov.
Robím to takto: do vody pridám trochu oleja a soli,
Do vody s teplotou 50 stupňov dáme knedle.
Hneď ako voda zovrie, varíme presne 5 minút.
Knedle sú vždy hladké s lahodnou náplňou vo vnútri.
Štvrtý tip je užitočný, ak potrebujete uvariť večeru veľmi rýchlo
V takýchto prípadoch robím stehná s prílohou.
Kuracie stehná však nepečiem v rúre – to všetko trvá dlho, varím ich priamo na panvici, ani ich nemarinujem.
Panvicu dáme na plyn, zmiešame maslo a slnečnicový olej (takže kuracie stehná budú veľmi voňavé, s krásnou zlatistou kôrkou).
Potom na panvicu vložím kuracie kúsky, bohato osolím a posypeme koreninami podľa chuti.
Kuracie stehná prikryte pokrievkou a smažte 7 minút na jednej strane.
Potom otočte a smažte ďalších 7 minút na druhej strane.
Všetko je upečené, stehienka zlatisté a veľmi chutné.
A hlavne je to všetko rýchle.
Skúste to.