plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sedliacky dobrota: V jednom hrnci pripravíte, dva dni variť nemusíte – len 20 minút a chystajte sa na komplimenty!

Fantastický a rýchly recept, ja ho robím v tlakovom hrnci, dá sa robiť aj v obyčajnom hrnci alebo dokonca aj v rúre v pekáči. V tlakovom hrnci to však máte najrýchlejšie a najpohodlnejšie. Ja robím vždy z dvojitej dávky a mám perfektný obed na 2 dni. :-)

Potrebujeme:

2 šálky ryže

1 nakrájané cibule

2-3 strúčiky cesnaku – nadrobno nakrájané

4 veľké zemiakov nakrájaných na hrubšie plátky

2 kusy klobásy nakrájané na kolieska

4 čajové šálky studenej vody

1 kocka bujónu (alebo nahradíme tak, že 2 šálky vody nahradíme vývarom)

1 nastrúhanú mrkvu

1 paradajka – nakrájaná na koleiska

Soľ, korenie, 2 lyžice oleja

Postup:

Olej, nakrájanú cibuľku a cesnak krátko opražíme v hrnci. Keď je cibuľka sklovitá, odstránime z tepla a navrstvíme prísady v nasledovnom poradí – zemiaky, slaninka, ryža, strúhaná mrkva, paradajka, korenie, soľ, bujón rozmiešaný vo vode a nakoniec studenú vodu.

Zatvoríme, hrniec preložíme na plameň. Keď začne hrniec fučať, varila som 10 minút (teplotu som trochu stiahla, ale nie úplne na minimum). Keď hrniec „vyfučí“ , otvoríme, môžeme ochutnať a podávame. Pripravte sa na komplimenty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes