Vynikajúci zákusok s chuťou lahodného kokosu – takmer na nerozoznanie od obľúbeného dezertu Raffaelo.
Na Veľkú noc u nás tento fantastický zákusok jednoducho nemôže chýbať.
Potrebujeme:
cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 ks bielok
20 dkg cukor
10 dkg múka
10 dkg strúhaný kokos
krém:
6 ks žĺtok
40 g vanilkový pudingový prášok
4 dl mlieko
25 dkg margarín
25 dkg cukor
dekorácie:
5 dkg sušený kokos
Postup:
Predhrejte rúru na 170 stupňov.
Vyšľahajte bielky na tuhý sneh spolu s cukrom.
Múka a kokos sa zmiešajú a jemne sa vmiešajú do peny.
Navrstvite na plech vystlaný papierom.
Pečte pri teplote 170 ° C asi 20-25 minút.
Krém:
Do misky nalejeme 3 dl mlieka a preložíme na plameň.
Vaječné žĺtky zmiešajte s pudingovým práškom.
Pridáme 1 dl mlieka a polovicou cukru – miešame, až kým nebude krém hladký.
Zmes vmiešame do vriace mlieka.
Varíme do zhustnutia, za stáleho miešania, potom nechajte vychladnúť.
Margarín sa vyšľahá s cukrom do peny.
Vychladený puding sa po lyžičkách všľahá do margarínu.
Následne sa krém rozotrie na už studené cesto.
Vrchnú časť posypeme strúhaným kokosom.
Podľa potreby ozdobíme lieskovými orieškami, mandľami alebo Raffaello.
Nechajte v chladničke vychladiť a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)