O týchto rebierkach sa vám bude aj snívať: Položte na zemiaky a potrite cesakovou zmesou – nadpozemsky chutné a šťavnaté!

Vynikajúci recet na pečené bravové rebierka podľa Anny, ktoré sú tak chutné, že plná misa zmizla za pár minút.

A to nie je všetko, každý doma pýtal dupľu.

Potrebujeme pre 3 až 4 osoby:

1 bravčové rebro s hmotnosťou cca 1,2 kg

2 malé cibule

1 červená paprika

1 zelená paprika

8 až 12 cherry paradajok

600 g zemiakov

4 strúčiky cesnaku a zväzok petržlenovej vňate

1 pohár bieleho vína

olivový olej

soľ

mleté čierne korenie

Voliteľné:

Koreniny podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Postup:

Nachystáme si všetky prísady.

Začneme s mäsom.

Rebierka si ochutíme soľou a korením.

Preložíme do misy, ktorú sme si zľahka vymastili olejom.

Rebierka vložíme do vyhriatej rúry na 225 stupňov.

Misu s rebierkami uložíme do stredu (ohrev zdola aj zhora).

Medzitým si nakrájame zeleninu – zemiaky na kolieska, papriku na kocky a cibuľu a plátky.

Po 30 minútach vyberieme rebierka z rúry, mäso z rúry vyberieme.

Do misy dáme zeleninu (ochutíme soľou a korením a trochou oleja), na zeleninu uložíme opäť mäso a okolo uložíme celé cherry paradajky.

Prelejeme vínom a dáme piecť opäť do rúry.

Tentokrát uložíme misu s mäsom a zeleninou o úroveň nižšie.

 

Necháme pol hodinu v rúre a medzitým si pripravíme cesnakovú omáčku.

Cesnak roztlačíme a zmiešame s olivovým olejom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou – popučíme všetko spolu pomocou tĺčika.

Rebierka po 30 minútach prelejeme výpekom z mäsa.

Necháme ešte zapiecť a nakoniec potrieme z jednej strany cesnakovou omáčkou.

Necháme pár minút zapiecť, obrátime a necháme mäsko dôjsť aj z druhej strany.

 

Vyberieme a podávame.

Mäsko je v strede krásne šťavnaté!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Dnes najobľúbenejšie