zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Moja mama si na parapete pestuje najsilnejšie prírodné antibiotikum: Je to väčšia sila ako cesnak a zázvor! !

Moja mama nemá záhradu a hoci býva v paneláku, miluje kvietky a má ich plný byt. jeden je však výnimočný – kapucínka.

Vyrába z nej domáce antibiotikum (kvapky), ktoré užívame pri chorobách a zápaloch.

 

 

Môžem sama potvrdiť, že je je to skutočný zázrak.

A možno vás prekvapí, že z kapucínky v skutočnosti nemusíte nič zvláštne vyrábať, zdravá je aj sama o sebe.

Kapucínka má silné antibiotické účinky.

Pomáha pri nachladnutí, chrípke, bolesti v krku.

Pomáha v oblasti močových, urologických ale aj dýchacích ciest.

Eliminuje vznik žalúdočných vredov a nepríjemných zápalov.

 

 

Pomáha pri zápaloch – horných dýchacích ciest, mandlí, močových ciest (spôsobených hlavne zápalovými bunkami a iných baktérií)

Posilňuje organizmus pri a po prekonaní choroby (oslabenia organizmu)

Pomáha pri problémoch s prekrvením organizmu

Upravuje nepravidelnú menštruáciu

Znižovanie vypadávania vlasov a pomáha proti lupinám

Zlepšenie pevnosti vlasov a nechtov

 

Foto: sohu.com

 

Kapucínka väčšia (Tropaeolum majus) sa ľudovo nazýva tiež žerucha a pestuje sa u nás už vyše 400 rokov.

Okrem krásne červených kvetov sa však pýši najmä silnými liečivými účinkami a funguje ako prírodné antibiotikum.

Dokáže bojovať proti zápalom močových ciest a čiastočne aj dýchacím ťažkostiam.

Všeobecne posilňuje imunitu a pomáha telu sa brániť pred nepriaznivými vplyvmi okolia.

 

Foto: sohu.com

 

Vypestujte si túto zázračnú rastlinku priamodoma v kvetináči či na záhradke.

Akonáhle vám vyrastie, nemusíte si lámať hlavu nad tým, ako ju spracovať – ​​jednoducho ju zjedzte celú.

 

 

Všetky jej časti od listov, kvetov, stoniek až po semená a hľuzy sú jedlé.

Korienky kapucínky chuťou pripomínajú reďkovky.

Ako vypestovať domáce antibiotikum

 

Foto: sohu.com

 

Začiatkom leta zoženiete zdravé sadeničky kapucínky na trhu.

Kapucínka nie je náročná na pestovanie.

Sadeničky jednoducho zasaďte na svetlé miesto na záhon či do nádoby na parapet alebo balkón.

 

 

Len dávajte pozor, nech na ňu nepraží priame slnko.

Rastlinka má rada vlhko.

Zvlášť vo vegetačnom období a pri zakoreňovaní dbajte na to, aby pôda bola stále kyprá a vlhká.

Kapucínka zle znáša presádzanie – je krehká a môže sa ľahko poškodiť.

Radšej jej zrežte stonky a namnožte si ju podľa potreby.

Vyrobte si liečivé kvapky

 

Foto: pixabay

Potrebujeme:

– jeden diel kapucínky (stonky, listy, kvety)

– štyri diely kvalitnej vodky

– tmavú fľašu

Postup:

Kapucínku zalejte vodkou, pretrepte a v tmavej fľaši nechajte tri týždne macerovať.

Občas zmes znovu pretrepte. Potom roztok preceďte a uchovávajte na tmavom mieste.

Užívajte podľa potreby.

 

 

V období, kedy potrebujete posilniť imunitu, si dávajte trikrát denne 20 kvapiek po dobu aspoň jedného mesiaca.

Tip: Listy kapucínka môžete aj rozmixovať s vodou v pomere 1: 4, scediť a užívať denne jednu lyžicu tejto čerstvej šťavy.

Šťavu však nemá dlhú trvanlivosť, radšej si denne či každý druhý deň pripravujte čerstvú, aby nestratila svoje účinky.

Použiť ju môžete aj ako vlasovú vodu – podporuje rast vlasov a pôsobí blahodárne na vlasovú pokožku.

Zdroj titulnej foto: shiftingroots.com

Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie tipy pre zdravie