Poznajú ju všetci tí, ktorí vyrastali v 90. rokoch 20. storočia.
Teplá zmrzlina bola obľúbenou pochúťkou mládeže a mnohí by si na nej radi pochutnali ešte aj dnes.
Tento ikonický recept si môžete ľahko vytvoriť aj doma.
Našli sme pre vás na facebooku postup, podľa ktorého to určite zvládnete.
Neskutočne sladká, jemne lepkavá a žuvacia – teplá zmrzlina je pochúťkou, ktorá je pre mnohých ľudí synonymom bezstarostného detstva.
Mohli ste ju nájsť v miestnych obchodoch, no postupom času sa z pultov vytratila.
Teplá zmrzlina, rovnako ako karamelové kornútky, blok čokolády a iné maškrty, vyvolávajú príjemné spomienky.
Túto chuť si môžete znovu vytvoriť sami doma a na chvíľu sa opäť cítiť ako dieťa.
Nadýchaná pena, chrumkavá oblátka a čokoládový toping sú jednoduchou kombináciou, ktorá vašim deťom ukáže, ako kedysi chutila bezstarostnosť.
Ako pripraviť teplú zmrzlinu „Zmrzlinky“?
Ingrediencie:
3 bielky
330 g kryštálového cukru
80 ml citrónovej šťavy
40 ml vody
150 g tmavej čokolády
1 lyžica oleja
10 zmrzlinových oblátok
voliteľné: cukrová posýpka
Postup:
Do hrnca dáme cukor, citrónovú šťavu a vodu.
Zohrievajte na strednom ohni, ale nemiešajte.
Keď zmes začne vrieť, povarte ju ešte 3 minúty.
Po uplynutí tejto doby odstavte zo sporáka.
Bielky dáme do misky mixéra a vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Keď misku nakloníte, nemala by z nej vytekať.
Pripravený citrónový sirup prilievame tenkým prúdom do vyšľahaných bielkov a zmes neustále miešame.
Šľaháme 10-15 minút, kým zmes úplne nevychladne.
Vzniknutú hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ňou zmrzlinové kornútky.
Vložte do chladničky na 15-20 minút, aby zmes úplne stuhla.
Čokoládu s olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme do vysokého pohára.
Počkajte, kým vychladne.
Zmrzlinu namáčame v čokoláde bielou stranou nadol.
Po namáčaní ich môžete posypať cukrovými ozdobami.
Odložte do chladničky, kým čokoláda úplne nestuhne.
Dobrú chuť!