zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Bič na vírusy, kašeľ a horúčku: Zabudnite na drahé lieky z lekárne, toto sú najsilnejšie prírodné zbrane proti chorobám!

Nasilnejší prírodný bojovníci proti vírusom.

Toto sú najlepšie prírodné zbrane proti vírusom a chorobám.

Cesnak – bič na vírusy

Cesnak je silnejší a bezpečnejší, než niektoré antibiotiká, pretože neútočí na dobré baktérie v tele. Udržuje váš systém čistejší a silnejší, a tak môže bojovať s infekciou. Laboratórne štúdie tiež zistili, že cesnak je skvelý ako anti-vírusový a anti-hubový liek.

Cesnak si v období zvýšeného výskytu chrípky a ďalších chorôb doprajte čo možno najčastejšie ako prevenciu i liek. Cesnak je prírodné antibiotikum a antivirotikum, posilňuje imunitu a pomáha bojovať proti virózam. Jeden (asi 6 g) až dva strúčiky denne, tri až štyri počas chrípkového obdobia – to je odporúčaná dávka pre dospelého človeka, ktorú neradno prekračovať. Skvelý prínos v tejto dobe má aj obyčajná cesnaková polievka. Proti typickému cesnakovému aróma, ktoré nemusia byť každému príjemné, pomáha jesť cesnak zároveň s olejom, mliekom a medom alebo po jedle užiť kúsok petržlenovej vňate.

Cesnakové mlieko proti vírusom

Potrebujeme:

500 ml mlieka

10 strúčikov cesnaku (očistených a rozdrvených)

2 alebo 3 čajové lyžičky hnedého cukru

250 ml vody

Postup:

Dajte vodu a mlieko do hrnca. Pridajte cesnak a varte na miernom ohreve. Počkajte kým zmes nezačne vrieť. Neprestávajte miešať kým sa zmes nevyparí na polovicu. Odstavte a oslaďte cukrom. Takto pripravený nápoj je pripravený na servírovanie!

Cesnakový elixír na posilnenie imunity

Potrebujeme:

8 strúčikov cesnaku

4-5 cm koreňa zázvoru

5 l vody

2 bio citróny (chemicky neošetrené)

Postup:

Citrón umyte, ošúpte si zázvor a cesnak. Zázvor aj cesnak nakrájajte na malé kúsky a citrón prekrojte na 4 kusy aj s kôrou. Všetky ingrediencie vymixujte v mixéri. Vodu nechajte zovrieť v hrnci a potom v nej rozmiešajte rozmixovanú zmes. Nechajte vychladnúť a naplňte do sklenených pohárov. Tento elixír treba konzumovať každý deň najmenej 2 hodiny pred prvým jedlom.

Baza

Baza má mnohé zdraviu prospešné vlastnosti a môže pomôcť posilniť imunitný systém človeka a chrániť ho pred chorobami. Podľa nového výskumu austrálskych vedcov má baza výrazné antivírusové vlastnosti a dokáže bojovať proti vírusu hneď, ako dôjde k infekcii. Najčastejšie sa baza používa vo forme čajov a sirupov.

Cibuľa

Cibuľa má výrazné antibiotické a protivírusové účinky, rozpúšťa hlieny a čistí priedušky. Ak vám čerstvá cibuľka na chlebe či k jedlu nechutí alebo si nemôžete dovoliť, aby z vás bolo cítiť, urobte si cibuľový čaj.

Drahé sirupy a kvapky z lekárne sa na túto silu nechytajú: Rokmi overený recept proti kašľu a nachladnutiu, ešte ma nesklamal!

Potrebujeme:

2 cibule

Vodu

Voliteľné:

Škorica, zázvor, med,klinčeky, citrón – moja babička dávala aj trošku masla

Postup:

Dve olšúpané cibule pokrájame a dáme do kastrólika. Zalejeme 500 ml vody a privedieme k varu. Na miernom plameni varíme 10-15 minút. Potom scedíme, cibuľový vývar osladíme medom alebo cukrom. Keď deťom čaj nechutí, pridajte počas varenia nakrájané jabĺčko a škoricu. Tie prekryjú cibuľovú chuť.

Cibuľový sirup: cibuľu a citrón nakrájame na kolieska a naukladáme na seba, zalejeme 1 až 2 lyžicami medu (v prípade alergie použijeme hnedým cukrom), opäť zopakujeme vrstvenie. Necháme odpočívať na teplom mieste niekoľko hodín, kým prísady nepustia šťavu.

Ľubovník bodkovaný

Zatiaľ čo väčšina ľudí spája ľubovník bodkovaný s liečbou depresie, úzkosti a niektorých neurologických problémov, ako je neuralgia a ischias. No bolo tiež preukázané, že je účinný pri liečbe vírov – najmä chrípky a herpesu. Ľubovník bodkovaný lieči vnútorne pomocou čajov, tabliet a kapsúl a vhodný je aj na vonkajšie použitie – napríklad pri kožných problémoch.

Med

Med – Pomáha zmierňovať bolesť hrdla; Je bohatý na antioxidanty, enzýmy a minerály. Má protiplesňové a protivírusové vlastnosti. Ničí baktérie a celkovo posilňuje obranyschopnosť organizmu. Známy je aj svojim využitím pri liečení kožných problémov, ako aj kozmetike. Med počas choroby pridávajte do čaju, alebo užívajte po lyžičkách či v kombinácií s inými prospešnými potravinami (napríklad cesnakom, cibuľou či zázvorom).

Kyslá kapusta

V surovom stave obsahuje dvakrát viac vitamínu C než citrón. Telu dodáva aj vitamín E, vitamíny skupiny B a K, železo, fosfor, flór, horčík aj draslík. Je známym probiotikom, dokonale prečistí telo od toxínov.

Skorocel

Sirup z neho uľahčuje vykašliavanie a lieči recepiračné problémy. Čerstvé listy opláchneme a vložíme do zaváraninového pohára, zasypeme cukrom, dobre utlačíme a vrstvíme, kým nie je plný. Pohár umiestnime na dva mesiace na tmavé miesto. Potom sirup precedíme, prelejeme do hrnca a necháme variť 2 minúty. Ešte horúci nalejeme do pripravených fľiaš a skladujeme na tmavom mieste. Pri kašli podávame 1 polievkovú lyžicu niekoľkokrát denne.

Chren

Chrenmá výrazný antibiotický efekt a posilňujúce účinky. Chren dokáže v tele účinne eliminovať infekcie a je výborným doplnkom liečby všetkých chorôb z prechladnutia. Pri chrípke potláča množenie baktérií a vírusov a prehrieva organizmus. Pri kašli a nádche chren uvoľňuje zahlienenie, jeho silica rozpúšťajú usadený sekrét na slizniciach dýchacích ciest ako v prínosových dutinách, tak v pľúcach a prieduškách. Tento účinok pocítite už pri jeho krájaní, drvenie alebo strúhanie, kedy sa uvoľňujú látky s dezinfekčným pôsobením, čo sa prejavuje slzením ako u cibule. Osvedčenou prírodnou medicínou vo chrípkovom období je dať si každý deň 1 lyžičku čerstvého chrenu.

Chrenový zázrak

Potrebujeme:

250 g chrenu

200 g kvalitného medu

Šťavu z 1 citróna

3 cm zázvoru (nemusí byť)

Postup:

Chren aj zázvor rýchlo olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme ho pohárom prevarenej, ale nie horúce, vody. Starostlivo všetko premiešame, prikryjeme a necháme odstáť pol druhej hodiny v izbovej teplote. Po uplynutí tejto doby precedíme a tiež starostlivo vytlačíme tekutinu cez sterilne čisté plátenko a vmiešame  celý med a trochu citrónovej šťavy.

Zázvor

Pôsobí proti infekciám horných dýchacích ciest. Likviduje choroboplodné zárodky a mimoriadne silno pôsobí na tráviacu sústavu, harmonizuje jej činnosť. Čerstvý je samozrejme najliečivejší.

Ako ho užívať

Kúsok zázvoru môžete pravidlene pridávať do domácich mixovaných ovocných alebo zeleninových štiav – smoothies.
Zázvor môžete tiež rozmixovať aj do obľúbenej tekvicovej polievky. Pridáva sa do ázijských jedál, často sa podáva k hydinovému mäsu s ryžou.
Čerstvý zázvor nakrájajte a zalejte horúcou vodou. Nechajte vylúhovať a pridajte lyžičku medu, pite trikrát denne.

Kedy ich užívať?

Preventívne v období zvýšeného výskytu vírusov a zápalov.
Ak sa cítite unavení a vyčerpaní.
Pri začínajúcej chorobe.
Aj počas choroby, ale nespoliehajte sa len na prírodnú liečbu. Ak je vám zle, musíte svoj zdravotný stav konzultovať s lekárom.
Počas rekonvalescencie.
Pri nachladnutí.

Zázvorový zábal na uvoľnenie dutín

V miske zmeišame 1 lyžičku sušeného zázvoru a 1 lyžicu hladkej múky, pridáme vodu tak, aby vznikla hustá kaša. Tú nanesieme na kúsok tkaniny a prikladáme na oblasť priedušiek aj na čelo a necháme pôsobiť vždy 30 minút. Zábal je dobré prikryť plienkou a zabaliť do starého vlneného šálu.

Na zrazenie hrúčky je výborná lipa a echinacea

Z nich vám počas horúčky, či zvýšenej teploty najlepšie pomôže lipa, echinacea, mäta prieporná, baza čierna, šípky bohaté na vitamín C. Doprajte si ich vo forme čajov.

Najlepšie tipy pre zdravie