Už nikdy nemusíte hodiny čakať, kým cesto vykysne: Pridajte k droždiu túto prísadu a s cestom môžete robiť hneď!

[mashshare]

Z kysnutého cesta sú tie najlepšie domáce pochúťky a ja nedám dopustiť na domáce pečivo. Akurát nie vždy mám čas čakať, kým cesto vykysne a našla som tento zlepšovák, ktorý sa určite bude hodiť aj iným gazdinkám.

Kvások nerobím klasicky z mlieka, droždia a cukru. Jednoducho vezmem kocku čerstvého droždia a poriadne ho rozmiešam v jednej lyžici medu. Vznikne mi hnedá hustejšia tekutina.

Potom len pridám ostatné prísady, ručným šľahačom s nástavcami na cesto vymiešam cesto a je to. Takto robím už roky perfektné domáce žemle, ktorých príprava naozaj trvá len 15 minút. Stačí, keď medový kvások zmiešate s 1 kg hladkej múky, 600 ml vody a 1 lyžicou soli. Z cesta len vyformujeme, žemle, bagety alebo iné tvary a šup na plech vystlaný papierom.

Dôležité! Toto pečivo vkladáme do STUDENEJ rúry. Rúru následne zapneme na 200 stupňov a pečieme asi pol hodinku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Žanetka

[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.