Ak máte silný kašeľ a nechcete sa dopovať sirupmi z lekárne, poradím vám recept, ktorý mám osvedčený a siahnem po ňom vždy, keď začne úradovať v našej rodine.
Recept je naozaj veľmi starý, v našej rodine ho poznal a využíval už dedo a akosi prirodzene sa dostal od neho až do mojej generácie.
Za celé roky ma ešte nesklamal a čo je najlepšie, je úplne zadarmo, potrebujete naň len vodu a škrupinky, ktoré ostanú po čistení orechov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dbajte na to, aby škrupinky boli čisté.
Ako na to?
Čisté škrupiny z 12 orechov nechám lúhovať v ½ litri vody.
Po 12 hodinách vodu aj so škrupinami prevarím a scedím.
Hotový odvar zlejem do pohára, zavriem a pijem vlažný niekoľkokrát denne.
Ja si zvyknem pridávať do tohoto odvaru aj štipku medu pre lepšiu chuť, ale je to na vás.
Tento liek si so silným kašľom dokáže poradiť naozaj rýchlo.
Mám odskúšané, že to zaberá viac, ako závorové kúry.
Čaj výborne rozpúšťa hlieny a výrazne sa vám uľaví najneskôr do dvoch dní.
Orechový recept, ktorý vás postaví na nohy
Nikdy nie je na škodu mať poruke recept na prírodnú medicínu, ktorá vás postaví na nohy.
Tento prírodný čistič detoxikuje organizmus, stimuluje imunitný systém, aj metabolizmus.
Pomáha omladiť telo a okrem toho je tento nápoj veľmi chutný.
Postupujte podľa tohto odporúčania z youtube kanála wie man kocht a neoľutujete!
Upozornenie: Ak trpíte alergiami, pred použitím sa poraďte so svojim lekárom.
Potrebujeme:
150 gramov vlašských orechov
250 ml vody
1 ČL medu
Postup:
Vlašské orechy si ešte v škrupine vložíme do hrnca.
Zalejeme vodou.
Povaríme asi 10 minút.
Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Orechy teraz jednoducho vylúskame.
Vďaka predvareniu totižto škrupina zmäkne a orech ľahšie vylupnete.
Orech obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch A, E, aj vitamíny skupiny B, vitamín C, PP a K.
Z minerálov má najvyšší obsah zinku a jódu.
Orechy sa odporúčajú sa na zlepšenie fungovania imunitného systému, endokrinného systému, pohlavných žliaz a štítnej žľazy.
Sú užitočné aj pri kožných ochoreniach a znižujú hladinu cholesterolu v krvi.
Vylúskané jadrá orechov vložíme do mixéra.
Zalejeme vodou a rozmixujeme.
Zmes následne precedíme do pohára.
Pridáme med.
Med je silný prírodný antioxidant a urýchľuje metabolické procesy v tele.
Užívanie:
Vypite jeden pohár tohto nápoja hneď ráno namiesto raňajok.
Konzumujte každý deň, do týždňa by ste mali cítiť prílev energie a mali by ste sa cítiť celkovo lepšie.
Tento nápoj je účinný pri rôznych neduhoch.
Celý postup nájdete v priloženom videu TU.
Škrupinu, ktorá vám z orechov ostala nikdy nevyhadzujte!
Orechové škrupinky sú chemicky neutrálne biologické materiály, ktoré nemajú nijaký toxický účinok na ľudské telo a ani na životné prostredie. Už v dávnych dobách však poznali ľudia ich užitočné vlastnosti, ktoré využívali na liečbu a prevenciu rôznych zdravotných neduhov.
Liečivé účinky
-pomoc pri kašli a prechladnutí – lieči aj dlhotrvajúci či chronický kašeľ
-protizápalové účinky
-Pomáha už pri prvých príznakoch chrípky a zahlienení
-upravuje hladinu cukru v krvi – pomoc pre cukrovkárov
-silný čaj – odvar z orechových škrupín pôsobí priaznivo na vredy
-pre krásne a silné vlasy
-proti vypadávaniu vlasov
-blahodárne účinky na pleť
-utlmuje chuť na fajčenie
Na orechový čaj:
škrupiny z 12 vlašských orechov,
pol litra vody,
med alebo stévia.
Môžete si ho pripraviť dvoma spôsobmi
Prvá možnosť:
Podľa prvého receptu orechové škrupiny umyte, zalejte pol litrom studenej vody a nechajte lúhovať 12 hodín.
Pred konzumáciou povarte 5 minút a doslaďte medom.
Druhá možnosť:
Druhý spôsob je rýchlejší – stačí orechové škrupiny 30 minút variť a potom 15 minút nechať lúhovať.
Ešte teplý doslaďte medom, vypite a rozlúčte sa s nepríjemným kašľom.
Veľa zdravia!