Neskutočný recept na bombastickú nepečenú tvarohovo-čokoládovú tortu, po ktorej sa len tak zapráši.
Tento cheesecake je skutočne jednoduchý na prípravu a zvládnete ho pripraviť za pár minút.
Skvelý recept sme pre vás našli na youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 g sušienok
150 g masla
Na plnku:
300 g mascarpone
100 ml mlieka
150 g cukru
200 ml šľahačkovej smotany
150 g tmavej čokolády
10 g sušenej želatíny
100 ml vody
10 ml citrónovej šťavy
Postup:
Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na jemný prášok a pridáme do väčšej misky.
Pridáme rozpustené maslo a zmes dobre zamiešame.
Takto pripravenú zmes nasypeme do formy na tortu, trochu ju naspodku pritlačíme lyžičkou.
Vložíme do chladničky na 30 minút.
Okraje formy vystelieme tortovou fóliou.
Do väčšej misky si pripravíme mascarpone, pridáme cukor, mlieko, citrónovú šťavu.
Rozmixujeme, kým nevznikne hustá pena.
Potom pridáme smotanu a opäť dobre rozmixujeme.
Potom do napučanej želatíny pridáme trochu rozšľahaného krému.
Lyžičkou spolu zamiešame.
Túto zmes potom pridáme do misy s krémom a pomixujeme.
Časť krému si prelejeme do menšej misky, do ktorej potom pridáme roztopenú čokoládu a spolu zamiešame.
Krém z väčšej misy vylejeme do formy na tortu na cesto zo sušienok.
Na vrch krému nalejeme čokoládovú zmes a čiastočne zamiešame, aby nám vznikli mramorové obrazce a dáme vychladnúť na hodinu do chladničky.
Vychladnutý dezert môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: