Prinášame vám fantastický recept na parížsky krém, ktorý (nielen) počas sviatkov vyvážite zlatom.
Krém je lahodný, jemný a vynikajúci na plnenie, zdobenie aj lepenie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prinášame vám dve varianty tohoto receptu.
Prvú nám poradila cukrárka Jarka, druhá, jednoduchšia pozostáva len z 2 prísad a tiež chutí fantasticky.
Parížsky krém podľa cukrárky
Potrebujeme:
2,5 dl smotany na šľahanie (aspoň 33%)
30 dkg masla
15 dkg holandského kakaového prášku
30 dkg kryštálového cukru
Postup:
Smotanu nalejeme do teflónovej misky.
Pridáme cukor a privedieme do varu.
Občas premiešame.
Necháme prevrieť, kým tekutina nebude mať 115 stupňov.
To zodpovedá asi 5-7 minútam.
Odstavíme z ohňa.
Do krému preosejeme kakaový prášok.
Vymiešame tak, aby v hmote neboli hrudky.
Pridajte maslo, premiešajte.
Necháme vychladnúť.
Odporúčam nechať chladnúť najlepšie cez noc v chladničke.
Na druhý deň šľahačom vyšľaháme.
Používame na plenie, zdobenie aj lepenie.
2. recept na parížsky krém (jednoduchšia verzia)
Túto verziu určite mnohí z vás poznajú a pravidelne pripravujú.
Potrebujeme:
100 g čokoláda
250 ml smotana na šľahanie (33% a viac)
Postup:
Smotanu začneme zahrievať v rajnici a pridáme nasekanú čokoládu.
Miešame kým sa čokoláda nerozpustí.
Potom už bez miešania počkáme, kým sa po stranách nezačnú tvoriť malé bublinky.
Rajnicu stiahneme z plameňa.
Necháme úplne vychladnúť a následne v rajnici uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín.
Tuhý krém krátko vyšľaháme a môžeme dekorovať či rovno maškrtiť.