Žĺtkové krehuľky – najrýchlejšie a najchutnejšie pečivko pod slnkom!

[mashshare]

Výborný recept na najlepšie žĺtkové pečivko, aké som kedy piekla. A nič jednoduchšie neexistuje.

 

 

 

 

Tieto koláčiky poznáte pod názvom „žĺtkové krehuľky“ alebo „fúkané žĺtkové pečivo“.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na slávnostom stole nesmú chýbať

Fúkané žĺtkové pečivo je neodmysliteľnou súčasťou našej kulinárskej tradície.

 

 

Jeho jednoduchá príprava, nádherný vzhľad a neodolateľná chuť ho predurčujú na rôzne príležitosti – od sviatkov až po bežné popoludnia.

Ide o recept, ktorý sa odovzdával z generácie na generáciu v rámci rodín, a preto nemá presne zaznamenanú históriu.

Jeho popularita sa však rozšírila po celom Slovensku a každý región má svoje vlastné malé tajomstvá a variácie tohto receptu.

Potrebujeme:

4 žĺtky,

 

 

150 g práškového cukru,

1 lyžička vanilkového cukru,

niekoľko kvapiek citrónovej šťavy,

tuk na vymazanie formičiek

Postup:

Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu šľaháme, kým hmota nezhustne, nezačne blednúť a nenabobtná.

 

 

Formičky vymastíme tukom / ja dávam olej / a nalejeme do nich cesto – dáva sa tak do polovice formičky, pretože cesto vyskočí.

Akonáhle krehuľky nabehnú, stiahneme teplotu a dosušíme.

Ešte teplé vyklepeme z formičiek.

 

Je to obdoba rakvičiek, ale v malom.

Pečiem tak na 150 ° C, potom stiahnem tak na 70-50 ° C.

Potom vyskúšam jednu a keď ide vyklepnúť, vytiahnem celý plech.

Z celej dávky je tak 60-65 kúskov.

 

 

Odporúčam, je to veľká dobrôtka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes