Chudnutie nemusí byť trápenie, ak poznáte spoľahlivé metódy, ktoré fungujú.
Tento recept sa teší veľkej obľube, pretože pomáha páliť brušný tuk a pritom nejde o žiadne hladovanie.
Stačí nahradiť večeru týmito chutnými jedlami.
Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Zdrowe Przepisy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Uhorkový šalát
Potrebujeme:
2 uhorky
1 ČL soli
zväzok jarnej cibuľky
zväzok kôpru
šťavu z 1/2 citróna
3 – 4 PL gréckeho jogurtu
2 krajce celozrnného toastového chleba
Postup:
Uhorku si ošúpeme, pokrájame na kolieska, ktoré vložíme do misy a osolíme.
Rukou dobre premiešame a necháme stáť 10 minút.
Zväzok jarnej cibuľky si umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
Jarná cibuľka je nízko kalorická zelenina, ktorá urýchľuje metabolické procesy.
Teraz si nasekáme aj kôpor.
Látky obsiahnuté v kôpre pomáhajú pri chudnutí, aj liečbe infekčných chorôb.
Z uhoriek vytlačte prebytočnú šťavu a pridajte k cibuľke a kôpru.
Polejte šťavou z citróna a primiešajte grécky jogurt.
Chlieb si opečieme na suchej panvici dozlatista a podávame s uhorkovým šalátom.
Cuketovo – špenátová polievka
Potrebujeme:
1 cibuľu
olivový olej
3 zemiaky
5 krajcov celozrnného toastového chleba
olivový olej
1 cuketu
baby špenát
200 ml smotany na varenie
Postup:
Cibuľu si ošúpeme, pokrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji.
Zemiaky si umejeme aj so šupkou a pokrájame na menšie kúsky.
Tie pridáme k cibuli, pár minút opekáme a potom zalejeme vodou.
Prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
Chlieb si pokrájame na kocky, vložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.
Jemne osolíme.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 – 15 minút.
Medzitým si cuketu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na kocky.
Ak sú zemiaky v hrnci mäkké, pridám cuketu.
A povaríme ďalších 5 minút.
Špenát si umyjeme, pokrájame na menšie kúsky, pridáme do polievky a povaríme ďalších 5 minút.
Osolíme a rozmixujeme dohladka.
Nakoniec ešte primiešame smotanu na varenie.
Podávame s krutónmi a môžeme posypať slnečnicovými semienkami.
Cibuľa je bohatá na vitamíny B, vitamín C, PP, E, D, K.
Okrem toho normalizuje rovnováhu soli a vody, vitamíny, aj ďalšie látky.
Cuketa pomáha vylučovať prebytočnú vodu z tela.
Oba recepty si môžete pozrieť v priloženom videu TU.
Dobrú chuť!