Už viete, čo budete piecť na Veľkú noc?
Ak nechcete pripravovať zložité zákusky, určite stavte na túto roládu.
Je rýchla, jednoduchá a nepoznáme nikoho, komu by nechutila.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept z YouTube kanálu SLAVKA COOK.
Potrebujeme:
Cesto:
6 vajec
110 g hladká múka
120 g práškový cukor
10 g kakao
Krém:
2 lyžice kakaa
250 g mascarpone
250 ml smotana 30%,
2 až 3 lyžice práškového cukru /podľa chuti/
Ďalej:
30 g masla
100 g čokoládové kúsky, alebo nastrúhanú čokoládu
Postup:
Na plech dáme papier na pečenie, ktorý natrieme roztopeným maslo.
Plech odložíme a pripravíme si cesto.
Vaječné žĺtka oddelíme od bielkov.
Žĺtka so 120g práškového cukru vymiešame.
Bielka vyšľaháme do tuha.
Ručne zmiešame s vymiešanými žĺtkami.
Dobre premiešame.
Pridáme hladkú múku, 10g kakaa a dobre premiešame.
Cesto vylejeme na pripravený plech a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 160°C asi 10 až 12 minút/podľa potreby/.
Upečený, ešte horúci korpus zrolujeme aj s papierom, a necháme vychladnúť.
Pripravíme krém:
Smotanu s mascarpone spolu premiešame, pridáme 2 lyžice kakaa a 2 až 3 lyžice cukru a vyšľaháme.
Uložíme do chladu.
Z vychladnutej rolády odstránime papier, jemne roládu vyrovnáme a natrieme pripraveným krémom /trochu krému si necháme na potrenie rolády/.
Roládu zrolujeme, potrieme tenkou vrstvou krému a obalíme v kúskoch čokolády, alebo v strúhanej čokoláde.
Prípadne môžete posypať orechmi.
Takto pripravenú roládu odložíme do chladu, bude sa lepšie krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: