Fašírky, sekaná, alebo plnka, či omáčka z mletého mäsa.
Nie vždy sa tieto pokrmy vydaria podľa našich predstáv.
Najmä v prípade fašírok a sekanej sa často stáva, že mäso je vysušené a nie také jemné a vláčne, ako by sme chceli.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Školská kuchárka, ktorá si v kuchyni odvarila viac, ako 40 rokov má svoje overené finty a vychytávky.
A tie platia aj v prípade mletého mäsa.
Aby sa vám nikdy nestalo, že mäso bude vysušené alebo príliš tuhé, pridajte dve prísady – nastrúhanú cuketu a perlivú vodu. Pridajte ich do hmoty k mletému mäsu a výsledok prekoná vaše očakávania.
Recept na najlepšie fašírky podľa kuchárky
Potrebujeme:
asi 1 kg mletého mäsa, najlepšie bravčového
1 starý rožok namočený v mlieku
250 g cukety
2 malé vajíčka
1 cibuľa
soľ
korenie
granulovaný cesnak
sladká paprika
strúhanka
trochu sýtenej vody
olej na vyprážanie
voliteľné:
lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Cuketu nastrúhame a dáme do misky.
Jemneosolíme, aby pustila vodu.
Potom ju dôkladne scedíme.
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na troche oleja.
Mleté mäso a chlieb vytlačený z mlieka dáme do misky.
Pridajte cibuľu, cuketu, vajcia a korenie, ak používate petržlenovú vňať.
Začnite miesiť.
Keď sa suroviny spoja, do mäsovej hmoty pridáme perlivú vodu (cca 150 ml) a poriadne ju „vmasírujeme“ do mäsa.
Nakoniec celú hmotu premiešame zdola nahor, aby sa prevzdušnila.
Mäso vytvarujeme mokrými rukami do tvaru fašírok ktoré potom dôkladne obalíme v strúhanke a uhladíme z každej strany, aby sa strúhanka prilepila na mäso.
Pripravte si panvicu a zohrejte v nej olej.
Ešte lepšie je na vyprážanie použiť bravčovú masť.
Kotlety opekáme na miernom výkone horáka, kým nie sú z oboch strán zlatisté.
Podávajte s obľúbenými zálievkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)