Cuketa patrí medzi najchutnejšiu zeleninu a dá sa pripraviť na množstvo spôsobov.
Dajú sa z nej pripraviť lacné a chutné jedlá naslano, aj nasladko.
Je dostupná a keď ju viete dobre pripraviť, jedlo z nej môže byť skutočnou delikatesou.
Dnes vám ponúkame veľmi chutný recept podľa youtube kanála KETKES Kitchen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mnoho ľudí nemá cuketu v láske pravdepodobne preto, že ju nevedia pripraviť.
S touto chutnou zeleninou sa však oplatí experimentovať, pretože výsledkom môžu byť naozaj veľmi chutné jedlá.
Tieto cuketové fašírky patria rozhodne medzi tie najchutnejšie.
Chutia skvele teplé, aj studené a môžete ich pripraviť na obed, aj na večeru.
Nepotrebujete ani gram mäsa a napriek tomu vám vôbec nebude chýbať.
Potrebujeme:
1 cuketu + 1/2 ČL soli
3 zemiaky + 1/2 ČL soli
100 g tvrdého syra
2 vajcia
3 PL hladkej múky
3 PL strúhanky
1 PL rastlinného oleja
čierne mleté korenie podľa chuti
tymian
biele korenie
červenú mletú papriku
rascu
Na dip:
6 PL bieleho jogurtu
nasekaný kôpor podľa chuti
3 – 4 strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Cuketu si umyjeme, odrežeme konce a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Teraz cuketu osolíme a necháme ju stáť 10 minút, aby pustila šťavu.
Zemiaky si ošúpeme, takisto ich nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme rovnako ako cuketu a tiež necháme 10 minút stáť.
Po 10 minútach vytlačíme čo najviac šťavy z cukety a preložíme ju do čistej suchej misky.
Tvrdý syr si takisto nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ho k vyžmýkanej cukete.
Potom pridáme aj zemiaky, ktoré si rovnako ako cuketu najskôr vyžmýkame.
Pridáme vajcia, 3 lyžice hladkej múky a nasypeme aj strúhanku.
Nakoniec ešte pridáme lyžicu oleja, okoreníme podľa chuti, pridáme ďalšie koreniny, aj nasekaný kôpor a všetko spolu dobre premiešame.
Z pripravenej hmoty vyformujeme približne rovnako veľké fašírky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.
Po 15 minútach každú fašírku otočíme a pečieme ešte 15 minút na tej istej teplote.
K týmto chutným fašírkam si môžeme pripraviť aj lahodný dip.
Jogurt si vložíme do misky, vymiešame s prelisovaným cesnakom, nasekaným kôprom, soľou a korením.
Dobrú chuť!