Absolútne bezkonkurenčný rýchly domáci chlebík bez miesenia: Chrumkavá kôrka, striedka ako vatička a to všetko za minimum času!

Tento chlebík toľko času nepotrebuje a preto je jeho príprava oveľa rýchlejšia. Poďme teda hneď na to!
[mashshare]

Väčšina receptov na domáci chlieb nie je až tak náročná na prípravu, ale skôr na čas. Chlieb treba nechať dlho kysnúť, miesiť a z toho dôvodu si cesto musíte pripraviť už deň vopred. Tento chlebík toľko času nepotrebuje a preto je jeho príprava oveľa rýchlejšia. Poďme teda hneď na to!

Potrebujeme:

3 šálky chlebovej múky, alebo hladkej múky

1/4 ČL sušeného droždia

1 ČL soli

1 a pol šálky horúcej vody (nie vriacej, mala by mať menej ako 50 stupňov)

2 PL hladkej múky na prácu s cestom

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Do misy si vložíme preosiatu múku, pridáme droždie, soľ a premiešame. Suché ingrediencie zalejeme horúcou vodou a dobre vymiešame. Nezľaknite sa, že je cesto lepkavé. Môžete doňho pridať napríklad olivy pre olivový chlieb a pod. Misu s cestom zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť aspoň 3 hodiny. Po troch hodinách cesto zdvojnásobí svoj objem, navrchu budú cestové bublinky a cesto bude vláčne a nadýchané.

Pracovnú dosku si posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Aby sa vám cesto nelepilo, posypte ho tiež trochou múky. Potom pomocou škrabky na cesto zopárkrát cesto otočíme a pomúčime. To je všetko, čo s ním treba urobiť. Do misky dáme papier na pečenie, preložíme do nej cesto a zakryjeme bavlnenou utierkou, kým sa rozohreje rúra.

Do rúry vložíme hrniec s pokrievkou (pozor, aby nemal žiadne plastové časti), v ktorom budeme neskôr piecť chleba a rúru predhrejeme na 230 stupňov. Keď je rúra predhriata, vyberieme si hrniec (nezabudnite použiť kuchynské rukavice) a vložíme doňho cesto aj s papierom na pečenie. Zakryjeme pokrievkou a vrátime do rúry. Pečieme 30 minút. Vyberieme, dáme dolu pokrievku a necháme piecť ďalších 10 – 30 minút v závislosti od toho, aký chrumkavý chceme mať chlieb.

Keď je chlieb pripravený, necháme ho chvíľku vychladnúť a nakrájame. Prajeme dobrú chuť!

[mashshare]
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.