Tento silný elixír pochádza až z ďalekého Kaukazu, ale vynikajúco ho využijete aj vy u vás doma. Ak vás skolila viróza, chrípka, alebo vás trápi zápal hrdla či priedušiek, ide o vynikajúci spôsob, ako urýchliť liečbu a byť fit omnoho skôr. Je potrebné povedať, že cesnak môže byť pomerne ťažký na žalúdok a preto si upravte dávkovanie podľa seba. Nemusíte sa obávať, že cesnak tepelnou úpravou stratí vitamíny. Aj pečený či varený cesnak je vynikajúcim prostriedkom v boji proti chorobám.
Potrebujeme:
5-6 strúčikov cesnaku
250 ml vody
150 g cukru
Postup:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5-6 strúčikov cesnaku pretlačíme, dáme variť do 250 ml vody so 150 g cukru. Necháme 6 hodín odstáť, scedíme a uchováme v chladničke. Keďže je cesnak ťažký na žalúdok, odporúča sa upraviť si dávkovanie podľa seba. Všeobecne by sa mali prehltnúť 1 – 2 polievkové lyžice každú hodinu pri tej najhoršej chrípke a kašli. Postupne môžeme dávky znižovať. Oprimum je užívať 3x denne vždy pred jedlom. Nezabudnite, že nejde o náhradu klasickej liečby, ale o jej skvelý doplnok. Tiež je to vynikajúci spôsob, ako poraziť chorobu v zárodku, teda pri prvých príznakoch. Elixír v chladničke vydrží naozaj dlho a je dobré mať ho počas sezóny vždy poruke.