Najlepší prírodný liek pri zvýšenej hladine cukru v krvi si pripravíte sami doma.
Je účinný aj na zvýšený cholesterol a nepotrebujete ani utekať do lekárne.
Potrebujete len 2 suroviny.
Tento recept z youtube si zapamätajte a použite podľa potreby.
Okrem spomenutých výhod je tento prírodný liek prospešný aj pre pečeň a ak trpíte obezitou, pomôže vám schudnúť.
Cukrovka je rozšírené ochorenie, ktoré postihuje stále viac ľudí a najčastejšou formou cukrovky je cukrovka 2. typu.
Súvisí s obezitou a vysokou hladinou tukov v krvi.
V prvom rade je dôležité zmeniť stravu a dnes sa dá už s touto chorobou bojovať.
Jedlo v tomto prípade môže byť skutočným liekom a preto sa pozrieme aj na to, čo by ste jesť rozhodne nemali!
Ak máte cukrovku, medzi zakázané potraviny patria:
všetky priemyselne spracované sladkosti a slané pochutiny
cestoviny
lístkové cesto
údeniny (párky, klobásy a pod.)
alkoholické nápoje
biele pečivo
rôzne nevhodné doplnky stravy
Je dôležité jesť hlavne zdravú stravu, dostatok vlákniny z ovocia a zeleniny, potraviny s nízkym glykemickým indexom.
Vyrobte si aj vlastné ovocné, či zeleninové šťavy a šaláty.
Ak k tomu všetkému pridáte ešte tento účinný prírodný liek, výsledky vás neminú.
Potrebujeme:
300 g koreňa zeleru
šťavu zo 6 citrónov (najlepšie ekologicky pestované)
Postup:
Ako prvé si vytlačíme šťavu z citrónov, ktoré sú fantastickou zásobárňou vitamínu C.
Tento zdravý citrus znižuje sekréciu žalúdočnej kyseliny, zvyšuje imunitu, zabraňuje tvorbe zápalov v tele, chráni pokožku a pomáha spaľovať tuky, čím urýchľuje chudnutie.
To je všetko skvelým predpokladom pri liečbe cukrovky.
A keď sa k citrónom pridá zeler, získate ešte účinnejší prírodný liek.
Koreň zeleru je ako stvorený na prírodnú liečbu cukrovky.
Ošúpeme si ho, odrežeme 300 g, ktoré použijeme na prípravu lieku a nastrúhame ho na hrubom strúhadle.
Zeler obsahuje draslík, vitamín C, vitamín A, vitamín K, vzácnu kyselinu listovú a veľké množstvo vlákniny.
Nastrúhaný zelerový koreň dáme do hrnca a zalejeme vytlačenou citrónovou šťavou.
Prikryjeme pokrievkou a necháme stáť.
Do väčšieho hrnca si nalejeme vodu, necháme zovrieť a potom do tohto hrnca so zovretou vodou, vložíme menší hrniec so zelerom a citrónovou šťavou.
Takto nechajte hrniec stáť asi 2 hodiny. Po uplynutí tejto doby hrniec vyberte, počkajte kým zmes mierne vychladne a prelejte ju do pohára s viečkom.
Toto množstvo by ste mali spotrebovať do 2 mesiacov.
Užívanie:
Ak budete užívať denne 1 lyžicu tohto lieku, udržíte pri zdravej strave cukor, aj cholesterol v norme.
Chránite tak aj cievy a srdce, čím pomáhate predchádzať vzniku kardiovaskulárnych ochorení.
Užívajte 1 polievkovú lyžicu každé ráno nalačno, asi 30 minút pred raňajkami.
Svoju skúsenosť nám napísala aj pani Božka:
„Zeler s medom som začala užívať po 50-tke, pretože som čítala, že dokáže posilniť imunitu, povzbudiť zdravie, telesnú vitalitu a hlavne pomôže pri vysokom cholesterole. Užívala som asi mesiac a spolu s jemnou úpravou jedálnička som skutočne rýchlo cítila zmeny na svojom tele. Dokonca, pri preventívnej prehliadke som zistila, že cholesterol mám v norme, čo potešilo aj moju pani lekáru. Celkovo sa cítim vitálnejšie. Odvtedy zeler používam v kuchyni oveľa viac a v kombinácii s medom naň už nedám dopustiť. „
Upozornenie:
Tento recept neslúži ako náhrada konvenčnej liečby. V prípade akýchkoľvek zdravotných ťažkostí sa vždy obráťte na svojho lekára.
Veľa zdravia!
Video návod: