Vynikajúci recept, ktorý oceníte zvlášť počas teplých dní.
Osviežujúci a pripravený úplne na studenou.
Vymeňte ovocie a robte ho pokojne aj každý deň.
Koláč môžete ozdobiť sušienkami, ovocím, alebo nastrúhanou čokoládou.
Vynikajúci dezert namiesto zmrzliny.
Potrebujeme:
Na krém:
2 vrecká pudingu bez varenia s príchuťou vanilka
600 ml mlieka
200 ml smotany na šľahanie
2 tégliky kyslej smotany
1 vrecko želatíny
Práškový cukor podľa chuti
Ďalej:
asi 200 g sušienok
v prípade potreby ovocná šťava (na namáčanie sušienok a sušienok)
100 g smotany na šľahanie
asi 400 g čerešní
1 lyžica cukru krupice:
Postup:
Puding pripravíme so studeným mliekom podľa návodu na obale.
Pridáme kyslú smotanu a 5 lyžíc cukru (podľa chuti).
Dobre vyšľaháme.
Potom postupne pridávame šľahačku a miešame, aby sa všetko spojilo.
Želatínu pripravíme podľa návodu na vrecúšku a pridáme do plnky.
Premiešame a potom odložíme do chladničky.
Čerešne zlejeme a vytlačíme šťavu.
Potom pridáme lyžicu cukru krupice a premiešame.
Sušienky namáčame v šťave a poukladáme na dno podnosu.
Na sušienky navrstvíme polovicu plnky a na plnku rozložíme polovicu scedených čerešní.
Potom poukladáme sušienky namočené v šťave.
Na ne natrieme zvyšnú plnku a na vrch plnky dáme zvyšok čerešní.
Šľahačku vyšľaháme a natrieme na koláč.
Necháme cez noc v chladničke.