Vynikajúca príloha, ktorú prípadne môžete podávať aj samostatne – ako chutnú večeru, alebo pochúťku napríklad s obľúbenou omáčkou.
Potrebujeme:
1,5 kg zemiakov
1,5 lyžice kyslej smtoany
1 lyžička soli, 1 lyžička sladkej papriky
10 g kôpru
2 vajcia
1,5 lyžice hladkej múky
Postup:
Ošúpané zemiaky umelejem a dáme variť domäkka tak, aby neboli rozvarené.
Medzitým si v hlbšej miske zmiešame vajíčka s kyslou smotanou, soľou a koreninami, pridáme aj múku, nasekaný kôpor a vymiešame jednotné cestíčko.
Do tejto zmesi namočíme uvarené, mierne vychladnuté zemiaky.
Na panvici zahrejeme olej a opekáme zemiaky z oboch strán dozlatista.
Necháme odkvapkať na papierových utierkach a podávame teplé.