Vynikajúci domáci recept z jednoduchého cesta a zemiakov. Skvelé, sýte a veľmi chutné jedlo k obedu.
Určite skúste, je to ešte chutnejšie, ako klasické langoše.
Recept sme našli na kanáli Bridget’s Kitchen.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 lyžička cukru
7 g suchého droždia
1 lyžička soli
30 ml oleja
300 ml vlažnej vody
Rum
Náplň:
400 g varených zemiakov
Soľ a korenie
1 lyžica oleja
Postup:
V miske zmiešame múku, cukor a droždie.
Pridáme aj soľ a zalejeme vodou a olejom.
Vypracujeme jednotné cesto.
Do cesta pridávam aj štamperlík rumu, vďaka tomu sa langoše počas praženia zbytočne nenapijú oleja.
Prikryjeme fóliou a necháme 50 minút odpočívať.
Medzitým si prirpavíme plnku.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky.
Uvaríme domäkka.
Pridáme soľ, olej a roztlačíme vidličkou na kašu.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
Nakrájame na osem kúskov.
Každý kúsok cesta roztlačíme na placku.
Na placku navrstvíme náplň a zabalíme.
Rozvaľkáme na tenkú placku.
Na panvici zahrejeme olej.
Vypražíme dozlatista ako klasické langoše.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: