Úžasná pochúťka, ktorú by som mohla jesť aj každý deň. Niekedy si to robíme aj ako náhradu pečiva. je to jednoduché, rýchle a skutočne fantastické papanie. Skúšala som veľa receptov, ale najlepší je jednoznačne tento od Radky.V. :-)
Potrebujeme:
1/2 hlávky kapusty
hrubá múka alebo polohrubá (hladká múka)
2 vajcia
mlieko
olej
saláma (podľa chuti, môže byť aj údené alebo anglická slaninka, proste čo chladnička dá)
soľ, korenie, vegeta, pálivá paprika
Postup:
Tento recept robím „podľa oka“, preto je možné podľa potreby pridať múku atď .. cesto by ale malo trochu „ťahať“ a nemalo by ho byť príliš husté – kapusta i saláma musí byť dobre vidieť :-))
1/2 hlávky kapusty nastrúhame, pridáme salámu na kocky nakrájanú, 1 vrchovatý hrnček hrubej alebo polohrubej múky (väčšinou robím z polohrubej), môžeme ešte trochu zaprášiť hladkou múkou. Práme 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, soľ (soľou nemusíte šetriť – najmä ak máte málo slanú salámu), vegetu, mleté čierne korenie, trochu pálivej papriky.
Zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, urovnáme do placky a pečieme cca 30 minút v predhriatej rúre na 180 ° C, nakrájame a podávame. Keď pridáte prášok do pečiva, vykúzlite kompaktný koláč. Je to veľmi podobné ako zemiaková baba, ale nám chutí ešte viac. A hlavne je to bez smaženia, takže určite voľba, ako vyprážané palcky. :-)
Je to super večera, taký kapustový bramboráček bez smaženia.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)