Zelenina by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička. Samozrejme najzdravšia je v surovom stave, ale pochutnať si na takých dobrých zeleninových rezňoch tiež nie je na škodu.
Lacné a chutné jedlo, ktoré si veľmi jednoducho pripravíte podľa tohto prehľadného postupu z youtube.
Potrebujeme:
2 PL ražnej múky
2 cukety
1 mrkvu
1 veľký zemiak
2 vajcia
soľ a korenie podľa chuti
2 ČL sušeného cesnaku
vňať z mladej cibuľky
múku na obalenie
Postup:
Ako prvé si ošúpeme všetku pripravenú zeleninu.
Cuketu si potom nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme odstáť, aby pustila šťavu.
Tú neskôr vytlačíme a zlejeme.
Do samostatnej misky si dáme na jemno nastrúhanú mrkvu a nakrájanú cibuľovú vňať.
Na jemnom strúhadle si nastrúhame aj zemiak, vytlačíme šťavu a pridáme k mrkve a cibuľovej vňaťke.
Teraz pridáme aj vyžmýkanú cuketu, vajcia a všetko spolu premiešame. Pridáme sušený cesnak.
Zmes osolíme, okoreníme, poprášime múkou a dobre premiešame.
Mokrými rukami formujeme malé placky alebo kotletky, obalíme v múke a vysmážame z oboch strán na rozhorúčenom oleji do zlatista.
Poukladáme na papierovú utierku a môžeme servírovať.
K tomuto jedlu odporúčame aj smotanovú omáčku, ktorú si pripravíte veľmi jednoducho.
Zmiešaním pár lyžíc kyslej smotany s nasekaným kôprom a cesnakom podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť!:-)
Video postup: