Zelenina by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička.
Samozrejme najzdravšia je v surovom stave, ale pochutnať si na takých dobrých zeleninových rezňoch tiež nie je na škodu.
Lacné a chutné jedlo, ktoré si veľmi jednoducho pripravíte podľa tohto prehľadného postupu z youtube.
Potrebujeme:
2 PL hladkej múky
2 cukety
1 mrkvu
1 veľký zemiak
2 vajcia
soľ
korenie podľa chuti
2 ČL sušeného cesnaku
vňať z mladej cibuľky
Ďalej:
múku na obalenie
Na smotanový dressing:
Kyslá smotana
1 strúčik csnaku
Soľ
Korenie podľa chuti
Postup:
Ako prvé si ošúpeme všetku pripravenú zeleninu.
Cuketu si potom nastrúhame na hrubom strúhadle.
Osolíme.
Necháme odstáť, aby pustila šťavu.
Tú neskôr vytlačíme a zlejeme.
Do samostatnej misky si dáme na jemno nastrúhanú mrkvu.
Pridáme aj nakrájanú cibuľovú vňať.
Na jemnom strúhadle si nastrúhame aj zemiak.
Vytlačíme šťavu a pridáme k mrkve a cibuľovej vňaťke.
Teraz pridáme aj vyžmýkanú cuketu a vajcia.
Všetko spolu premiešame.
Pridáme sušený cesnak.
Zmes osolíme, okoreníme, poprášime múkou a dobre premiešame.
Mokrými rukami formujeme malé placky alebo kotletky.
Obalíme v múke a vysmážame z oboch strán na rozhorúčenom oleji do zlatista.
Poukladáme na papierovú utierku a môžeme servírovať.
K tomuto jedlu odporúčame aj smotanovú omáčku, ktorú si pripravíte veľmi jednoducho.
Zmiešaním pár lyžíc kyslej smotany s nasekaným kôprom a cesnakom podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť!:-)
Video postup: