zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Zdravie sa začína v črevách: Prírodný spôsob, ako vyplaviť z tela toxíny a vyčistiť ho od škodlivých látok!

Príroda nám ponúka mnoho darov, ktoré môžeme využiť pre zdravie celého tela. 

Na to, aby naše telo dokázalo vstrebať potrebné vitamíny a minerály, musí byť v prvom rade v poriadku tráviaci systém a črevá.

Preto sa v tomto článku dozviete účinný návod, ako vyčistiť svoje telo od škodlivých látok. 

 

 

Možno ste to nevedeli, ale reďkovka má vynikajúce čistiace vlastnosti a vďaka YouTube kanálu GÜLSÜMÜN SARAYI TV sa dozviete recept, ako ju využiť pre zdravie. 

Užitočné vlastnosti reďkovky

Červená reďkovka je bohatá na vitamín C a má silné antioxidačné vlastnosti. 

Je tiež užitočnou potravinou na odstraňovanie škodlivých látok v obličkách. 

Listy reďkovky majú 4x väčší antioxidačný účinok, ako koreň a sú bohaté na vitamín C.

 

 

Obsahujú tiež dôležité minerály ako je horčík, fosfor, železo vápnik, ďalej vitamín B6 a vitamín A.

Udržia vaše črevá v dobrej kondícii a prospievajú tráveniu. 

Okrem toho môžu pomôcť posilniť srdce. 

 

 

Reďkovka má pozitívny vplyv na trávenie, pôsobí proti opuchom a má močopudné účinky. 

Má vysoký obsah vlákniny a môžu ju bez problémov konzumovať aj diabetici. 

Predpokladá sa, že konzumácia reďkovky je skvelou prevenciou proti rakovine hrubého čreva. 

Vzhľadom na nízky obsah kalórií je vhodná aj ako súčasť diét a nízko kalorickej stravy.

Užitočné vlastnosti jablka

 

 

Umožňuje fungovanie prospešných baktérií v tráviacom systéme.

Zmierňuje tráviace ťažkosti a zabraňuje kŕčom žalúdka. 

Pomáha pri regulácii cholesterolu, aj pri redukcii tuku. 

Pre vysoký obsah vlákniny je jablko tiež veľmi užitočným ovocím pre pečeň. 

Takisto, ako reďkovka, pomáha odstraňovať z tela toxíny. 

Užitočné vlastnosti citróna

 

 

Citrón je prírodné antibiotikum s vysokým obsahom vitamínu C. 

Zvyšuje odolnosť organizmu proti chorobám, ako je prechladnutie a chrípka. 

Citrón je mimoriadne užitočný nielen pri redukcii hmotnosti, ale aj pri detoxikácii organizmu. 

Užitočné vlastnosti paradajky

 

 

Paradajka podporuje zdravie kostí vďaka vitamínu K a zdravie srdca vďaka draslíku.

Môže chrániť oči pred chorobami, ako je šedý zákal a žlté škvrny.

Zvyšujú produkciu kolagénu, ktorý udržiava pokožku pevnú a mladú. 

Účinky olivového oleja

Olivový olej je zázrak z prírody.

Čistí pečeň, uľahčuje trávenie a pomáha znižovať hladinu zlého cholesterolu. 

 

 

Potrebujeme:

zväzok reďkovky

1/2 jablka

1 citrón

100 ml vody

1 paradajku

soľ

čierne mleté korenie

trocha olivového oleja

Postup:

Zoberte si zväzok reďkovky, odrežte listy a namočte ich na 10 minút do studenej vody. 

Potom si zoberte 7 – 8 kusov reďkoviek, umyte ich a pokrájajte na menšie kúsky.

 

 

Reďkovku si vložte do mixéra.

Jablko si očistite, zbavte šupky, nakrájajte a pridajte k reďkovkám do mixéra.

 

 

Teraz si zoberte citrón, prekrojte ho na polovicu, odšťavte ho a šťavu z jednej polovice pridajte do mixéra. 

 

 

Nakoniec všetko zalejte vodou a rozmixujte na hladkú konzistenciu. 

Listy reďkovky umyte vo veľkom množstve vody a pokrájajte na malé kúsky.

 

 

Paradajku si umyte a takisto pokrájajte.

Listy spolu s reďkovkou vložte do misky, osoľte, okoreňte, polejte olivovým olejom, aj šťavou z druhej polovice citróna. 

 

 

Šťavu, ktorú ste získali v mixéri, si nalejte do pohára a pite nalačno 3 dni v týždni.

Na obed alebo večeru si doprajte šalát z listov reďkovky podľa hore uvedeného receptu.

Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu na konci článku.

Recept na domáci elixír, ktorý vám perfektne prečistí telo

Vďaka tomuto nápoju idú toxíny von a KILÁ idú dolu!

Keď si prečítate jeho zloženie, nebudete mať pochybnosti, že funguje.

 

 

Pripravte si ho večer a vypite pred spaním.

Je to bomba pre zdravie vašich čriev a na podporu trávenia.

Potrebujeme:

1 ošúpaný citrón

hrsť petržlenu

100 ml kefíru

1 PL mletého ľanového semena

1 ČL škorice

1 ČL jablčného octu

1 PL strúhaného zázvoru

štipku čaju matcha

Postup:

Citrón si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Petržlenovú vňať si nasekáme najemno.

 

 

Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Presuňte všetky ingrediencie do nádoby mixéra a rozmixujte do hladkej, jednotnej konzistencie.

Pite večer.

Veľa zdravia!

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie tipy pre zdravie