Hovorí sa, že pripraviť perfektné placinky chce roky praxe v kuchyni.
My pre vás niekoľko zaručených rád, s ktorými zvládnete perfektné palacinky aj na prvýkrát!
Pripravte si doma dokonalú palacinku, ktorá sa pri pečení nelepí, pri otáčaní drží pohromade a netrhá sa.
Príprava je jednoduchá a výsledkom prekvapíte celú svoju rodinu.
Vynikajúce palacinky podľa jednoduchého receptu z portálu sobors.
Pár rád pre dokonalé palacinky:
Ak chcete mať absolútnu istotu, že sa palacinky nebudú lepiť, nepoužívajte cukor.
Pri vyprážaní majte vždy po ruke olej, na prvú porciu je vhodné použiť trošku oleja aj vtedy, keď pracujete s kvalitnou nepriľnavou panvicou.
Na dokonalé cesto je potrebné, aby odpočívalo v chlade, múka tak lepšie nasaje tekutinu. Hmota môže byť pokojne aj celú noc v chladničke.
Hmotu, ktorá odpočívala v chladničke, vždy premiešajte, pridajte toľko mlieka, koľko je potrebné.
Vždy miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky a mlieko pridávajte po troškách.
Ak by predsalen zostali hrudky, cesto prefiltrujte cez jemné sitko, určite bude mať perfektnú konzistenciu.
Potrebujeme:
2 vajcia
1 balenie vanilkového cukru (voliteľné)
4,8 dcl mlieka
olej na vysmážanie
štipku soli
12 PL hladkej múky
3 PL rastlinného oleja
Postup:
Na začiatku v miske rozšľaháme vajcia.
Pridáme soľ a vanilkový cukor.
Zamiešame.
Potom po troškách pridávame múku a mlieko.
Hmotu dôkladne miešame.
Miešaniu venujte náležitú pozornosť.
Je dôležité, aby bolo cesto bez hrudiek.
Nakoniec vmiešame 3 lyžice oleja.
Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 20 minút.
Smaženie:
Na panvicu pridáme trochu oleja.
Necháme ho rozpáliť.
Palacinky opečieme z oboch strán do zlatista.
Hotové palacinky môžeme naplniť kakaom, džemom, tvarohom alebo inou plnkou podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť!