Toto chutné občerstvenie podľa receptu z youtube budete pripravovať zas a zas.
Neskutočne dobré a chrumkavé „vidličkové“ zemiaky s touto výbornou omáčkou vás dostanú!
Na tento recept sa nechytajú ani hranolky.
Potrebujeme:
2 zemiaky (700 g)
1 ČL soli
3 poháre vody (600 ml)
1 PL kryštálového cukru
10 g sódy bikarbóny
4 PL ryžovej múky (70 g)
2 PL kukuričného škrobu (35 g)
400 ml rastlinného oleja
Na omáčku:
1 červenú papriku
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
3 PL bieleho jogurtu
2 PL majonézy
kôpor
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vode do mäkka (cca 15 minút).
Potom ich scedíme, roztlačíme pučidlom na zemiaky a prepasírujeme cez sitko, aby bola hmota úplne hladká bez hrudiek.
Zemiakovú hmotu potom zmiešame s múkou, aj s kukuričným škrobom a dôkladne vymiesime rukou dohladka.
Pracovnú dosku si posypeme kukuričným škrobom, preložíme na ňu zemiakové cesto a vyšúľame stredne hrubý slíž, ktorý narežeme na približne rovnaké časti.
Potom každý kúsok jemne pritlačíme vidličkou.
Teraz si na panvicu nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime a vankúšiky vysmážame dozlatista.
Omáčku si pripravíme tak, že si očistíme a nakrájame nadrobno červenú papriku, pridáme prelisovaný cesnak, olej a dáme opiecť na panvicu. Medzitým si zmiešame jogurt s majonézou, aj nasekaným kôprom a potom pridáme opečenú papriku.
Hotovo. Prajeme dobrú chuť!
https://youtu.be/a5rnQdjlsvo