plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyšľahajte SALKO s mascarpone: Trvá to len 5 minút, ale výsledok vás okamžite NADCHNE!

Fantastický nápad z úplne obyčajných surovín.

Tento päťzložkový recept na dezert nevyžaduje žiadne pečenie.

 

 

Príprava tejto delikatesy je mimoriadne jednoduchá a hlavne rýchla.

Výborný recept na jednoduchú krémovú tortu z youtube kanála BASILIKA.

Nepečená bomba, ktorá chutí ako zmrzlina!

Na tomto dezerte je najlepšie to, že chuťou je na nerozoznanie od obľúbenej letnej pochúťky – zmrzliny.

V skutočnosti ho môžete pripraviť ako chladený dezert, alebo ako skutočnú zmrzlinu – stačí ak ju namiesto do chladničky vložíte zamraziť.

Potom jednoducho servírujeme ako zmrzlinu.

Na dezert potrebujeme:

 

 

150 g kondenzovaného mlieka

200 ml smotany na šľahanie

500 g mascarpone

6-8 tortových oblátok

40 g mandlí

Postup:

Do misky nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme smotanu.

Nakoniec pridáme mascarpone a špachtľou premiešame.

 

 

Pomocou tyčového mixéra vyšľaháme krém.

Z oblátok vyrežeme kruhy pomocou tortovej formy.

Odrezané okraje zatiaľ odložíme, budeme ich potrebovať na posýpku.

Okraje tortovej formy vystlanej fóliou položíme na veľký tanier.

Na spodok vložíme oblátku.

Nanesieme tenkú vrstvu krému.

 

 

Položíme ďalšiu oblátku a potrieme krémom.

Celý proces opakujeme, kým sa nám neminú oblátky.

Nakoniec potrieme vrch krémom a tortu vložíme do chladničky.

V mixéri podrvíme mandle.

Mandľový prášok presypeme do samostatnej misky.

Zvyšné oblátky pomelieme a zmiešame s mandľami.

 

 

Vrch torty ozdobíme posýpkou z oblátok a mandlí.

Odstránime fóliu a ozdobíme aj boky torty.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes