Vyprážané kúsky cesta s cesnakom a peržlenovou vňaťou!

Vynikajúca príloha ku krémovej polievke, omáčke, alebo len tak - s obľúbeným dressingom ako skvelá slaná chuťovka.

Skvelý tip na veľmi chutnú večeru. Tieto placky z jogurtového cesta sú niečím medzi klasickými langošmi (avšak nie sú také mastné) a indickým chlebom. Ich príprava je jednoduchá a hravo ju zvládne skutočne každý!

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

6 lyžíc bieleho jogurtu

7 strúčikov cesnaku

2 lyžičky soli

1 zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno

1 bielok

500-520 ml vlažnej vody

50 g čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

Postup:

Z trochy vlažnej vody, cukru a rozmeleného droždia pripravíme kvások. V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, jogurt, bielok a krájanú vňať s pretlačeným cesnakom. Pridáme kvások a vymiešame jednotné pomerne lepivé cesto. Cesto vymiesime do tvaru bochníka, poprášime múkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na menšie kúsky. Tie rozvaľkáme na hrúbku približne 5-7 mm a hneď môžeme vyprážať na rastlinom oleji z oboch strán dozlatista. Placky nemusia byť v oleji ponorené celkom. Po vypražení odstránime nadbytočnú mastnotu papierovým obrúskom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.