Vždy ju pripravujem pre svoju rodinu a keď má niekto sviatok, vždy si namiesto pečených dezertov pýta túto nepečenú trotu. Je výborná!
Potrebujeme:
15 ks tenkých palaciniek (môžete použiť svoj obľúbený recept, prípadne sa inšpirujte TU)
1 bal. vanilkového pudingu
1 bal. čokoládového pudingu
1 bal. malinového, vanilkového, jahodového alebo punčového pudigu
1 pohár zaváraných čerešní alebo višní
1 liter mlieka
6 lyžíc cukru
Na namáčanie piškót:
Uvarenú kávu
Dlhé piškóty – 15 ks
Rumovú arómu
Na náplň do palaciniek:
300 g jemného tvarohu
1-2 lyžice práškového cukru
Hrozienka
Postup:
Z palacinkového cesta pripravíme 15 ks palaciniek. Formu na pečenie vyložíme fóliou a na dno uložíme piškóty, ktoré sme si krátko namočili v káve s rumovou arómou.
Z 500 ml mlieka, 3 lyžíc cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme puding a navrstvíme ho na piškóty.
Palacinky natrieme tvarohovou náplňou (tvaroh, cukor, hrozienka), zrolujeme a uložíme jednu vedľa druhej na pudingovú vrstvu.
Na palacinky navrstvíme uvarený čokoládový puding (z 500 mlieka, 3 lyžíc cukru a puding. Prášku). Na puding uložíme čerešne a posledný puding – ten sme uvarili v čerešňovej šťave a navrstvíme na vrch torty. Necháme stuhnúť a vychladnúť v chladničke.
zdroj: receptneked