Vynikajúce cuketové lievance s bryndzou

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo s našou obľúbenou slovenskou surovinou – bryndzou. Stačí, ak ju pridáte do cesta spolu s kyslou kyslou smotanou a obyčajným slaným lievancom dodáte výnimočnú chuť a jemnosť. Vyskúšajte ich aj vy! :-)

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo s našou obľúbenou slovenskou surovinou – bryndzou. Stačí, ak ju pridáte do cesta spolu s kyslou kyslou smotanou a obyčajným slaným lievancom dodáte výnimočnú chuť a jemnosť. Vyskúšajte ich aj vy! :-)

Potrebujeme:

800 g cukety

2 cibule

2 vajcia

1 lyžičku prášku do pečiva

1/2 šálky hladkej múky

150 g bryndze

Nadrobno nasekanú pažítku

Soľ a korenie podľa chuti

3 lžice oleja

1 šálku kyslej smotany

3 strúčiky cesnaku

Postup:

Cukety umyjeme, nastrúhame a posypemem soľou. Počkáme 15 minút, kým zelenina pustí šťavu, ktorú potom zlejeme. Pažítku nakrájame nadrobno a pridáme k cukete. Pridáme aj nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, rozšľahané vajíčka, múku s práškom do pečiva. Bryndzu zmiešame s 2-3 lyžicami kyslej smotany a vmiešame do cesta. Ak sa nám konzistencia zdá príliš riedka – pridáme múku, ak naopak príliš hustá, pridáme kyslú smotanu.

Na panvici rozpálime olej a lyžicou dávkujeme jednotlivé lievance. Vyprážame z oboch strán dozlatista a nakoniec vytlačíme prebytočný olej servítkou. Podávame so zvyšnou kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Dobré noviny Dobré noviny - najviac pozitívnych správ

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.