Výborný recept, ktorý je perfektný ako pohostenie pre návštevu aj ako skvelý dezert ku kávičke.
Potrebujeme:
Žltá zmes:
50 g kr. cukru
1 bal. agar v prášku (5 g) – ak nemáte použite obyčajnú želatínu v prášku
100 ml pomarančového sirupu
100 ml mlieka
250 ml vody
1/2 lyžice kukuričného škrobu + 1 lyžica vody
Biela zmes:
100 g kr. cukru
1 balenie želatíny v prášku (10 g)
1/4 lyžičky soli
400 ml mlieka
Ďalej:
22 ks malých formičiek (s rozmermi: 4,5×3 cm)
22 ks väčších formičiek (s rozmermi 7×2 cm)
Postup:
Zmiešajte všetky prísady na žltú zmes a dobre premiešajte. žlté prísady a rovnomerne premiešajte. Odložte bokom.
Zmiešajte kukuričný škrob a vodu, dobre premiešajte. Odložte bokom.
Žltú zmes priveďte do varu na miernom ohni a neustále miešajte. Pridajte zmes kukuričného škrobu tesne pred varom. Neustále miešajte, kým zmes nezhustne.
Nalejte zmes do odmerky a následne do menších formičiek.
Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Vložte ju do chladničky, kým žltá hmota nestuhne.
Potom žlté pudingy vyklopte z formičiek a vložíme ich do väčších formičiek.
Zmiešajte všetky prísady na biely puding a rovnomerne premiešajte. Zmes sa rovnako varí na miernom ohni za stáleho miešania. Vypnite sporák a zložte panvicu zo sporáka.
Nalejte zmes do odmerky. Zmes sa mieša ešte 2-3 minúty. Nalejte do väčších formičiek okolo žltého pudingu.
Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Vložte do chladničky, kým pudingy nestuhnú a nie sú pripravené na servírovanie.
Video: