Fantastický krémový koláčik „Rumbarak“ s rýchlou prípravou. Veľmi obľúbený a deti ho doslova milujú. Robila som prvýkrát cez víkend a už všetci pýtajú ďalší.
Potrebujeme:
Krémová plnka:
250 ml smotany na šľahanie
80 g práškového cukru
700 g mascarpone alebo jemného tvarohu
Cesto:
2 ks vajec
1 hrnček mlieka
1 hrnček kr. cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
1 bal. prášoku do pečiva
2 lyžice kakaa
1/2 hrnčeka oleja
Na vrch:
100 g horkej čokolády
50 g rastlinného tuku
Postup:
Všetky suroviny na cesto vymiešame do hladka. Cesto navrstvíme na vymastený plech. Pečieme na 170 stupňov cca 22 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Mascarpone rozmiešame v mise s cukrom a primiešame aj vyšľahanú smotanu. Po vychladnutí korpusu naň plnku rovnomerne nanesieme. Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s rastlinným tukom. Môžeme tvaroh len pokvapkať (pri menšom množstve čokolády), alebo ho potrieť celý. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny.
Môj tip: korpus sa mi po upečení zdal trochu suchý a tak som ho pokvapkala uvareným kakaom a bolo to skvelé, odporúčam.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)