plny-hrniec_transparent_negativ.png

KÁVOVÝ zákusok, ktorý milujeme: Bez debaty, toto je najlepší dezert s vôňou kávy (BEZ VAJEC)!

Neskutočný dezert z jednoduchého kakaového cesta, nutellového krému a čokoládovej polevy, ktorý máte pripravený raz-dva.

 

 

Vďaka jednoducho a nenáročnosti pripravujeme tento unikátny dezert takmer každý druhý deň.

Jednoduchý recept na krémový dezert z youtube kanála Dolci Veloci 89.

Potrebujeme:

60 g kryštálového cukru

50 g horkého kakaa

vanilín

50 ml rastlinného oleja

120 ml mlieka

 

 

100 g hladkej múky

8 g prášku do pečiva

100 ml kávy

200 ml sladenej smotany na šľahanie

 

 

1 PL nutelly

200 ml sladenej smotany na šľahanie

100 g horkej čokolády

Postup:

Do misky nasypeme cukor, pridáme kakao a vanilín.

Nalejeme olej a mlieko, metličkou dôkladne vymiešame.

Potom pridáme múku a prášok do pečiva.

Vymiešame krém.

 

 

Sklenenú zapekaciu formu vymastíme maslom, nanesieme do nej cesto a rovnomerne zarovnáme.

Formu vložíme do predhriatej rúry, pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení vyberieme cesto z rúry.

Polejeme ho kávou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Mixérom vyšľaháme krém.

Pridáme nutellu a opäť vyšľaháme. Nutellový krém rozotrieme na cesto.

Vložíme na 20 minút do chladničky.

Do rajnice nalejeme smotanu.

 

 

Smotanu privedieme do varu.

Do samostatnej misky nalámeme čokoládu.

Potom nalejeme horúcu smotanu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Čokoládovú polevu nalejeme na vrch dezertu.

Nakoniec dezert ozdobíme podľa vlastných predstáv.

Vložíme ho na 10 minút do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes