Tento úžasný zákusok podľa Olinky som vyskúšala len nedávno a už mám na ňom závislosť. Tento dezert je akurát sladký a kto miluje tvaroh, ten si na ňom extra pochutná. Je skutočne vynikajúci a zvládnete ho pripraviť hravo. Robím ho na každú slávnostnú príležitosť.
Potrebujeme:
cesto:
2 celé vajcia
1 hrnček cukru krupica
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 hrnček mlieka
1 lyžicu kakaa + 2 lyžice mlieka
krém:
1 / 2l mlieka
2 vanilkové pudingy
cukor podľa chuti
1 maslo (dala som len cca 200g)
2 mäkké tvarohy
trocha rumu
Poleva:
2 kyslé smotany
1 čokoláda na varenie
Voliteľné:
Kakao na posypanie
Postup:
Na cesto vymiešame spolu všetky prísady okrem kakaa a dvoch lyžíc mlieka.
Plech na pečenie vymastíme a vyspypeme hrubou múkou. Na takto pripravený plech vylejeme polovicu cesta. Do druhej polovice cesta vmiešame kakaa zmiešané s mliekom a takto pripravené cesto upečieme.
Pečieme pri teplote 170 ° C asi 30 – 40 minút, necháme vychladiť.
Na krém si uvaríme z mlieka, cukru a vanilkových pudingov hustý puding. Ešte do horúceho pudingu zašľaháme maslo. Do krému pridáme aj 2 mäkké tvarohy a rum a ešte našľaháme.
Krém nanesieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu.
Polevu pripravíme nasledovne – čokoládu si rozpustíme na plameni a potom do nej vmiešame kyslú smotanu, dobre rozmiešame a nanesieme na vrch dezertu.
Nakoniec môžeme posypať kakaom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)