plny-hrniec_transparent_negativ.png

VIANOČNÉ tvarohové rezy, ktoré milujeme: Plech je prázdny v momente a celá rodina si pýta recept!

Tento úžasný zákusok podľa Olinky som vyskúšala len nedávno a už mám na ňom závislosť. Tento dezert je akurát sladký a kto miluje tvaroh, ten si na ňom extra pochutná. Je skutočne vynikajúci a zvládnete ho pripraviť hravo. Robím ho na každú slávnostnú príležitosť.

Potrebujeme:

cesto:

2 celé vajcia

1 hrnček cukru krupica

1/2 hrnčeka oleja

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

1 hrnček mlieka

1 lyžicu kakaa + 2 lyžice mlieka

krém:

1 / 2l mlieka

2 vanilkové pudingy

cukor podľa chuti

1 maslo (dala som len cca 200g)

2 mäkké tvarohy

trocha rumu

Poleva:

2 kyslé smotany

1 čokoláda na varenie

Voliteľné:

Kakao na posypanie

Postup:

Na cesto vymiešame spolu všetky prísady okrem kakaa a dvoch lyžíc mlieka.

Plech na pečenie vymastíme a vyspypeme hrubou múkou. Na takto pripravený plech vylejeme polovicu cesta. Do druhej polovice cesta vmiešame kakaa zmiešané s mliekom a takto pripravené cesto upečieme.

Pečieme pri teplote 170 ° C asi 30 – 40 minút, necháme vychladiť.

Na krém si uvaríme z mlieka, cukru a vanilkových pudingov hustý puding. Ešte do horúceho pudingu zašľaháme maslo. Do krému pridáme aj 2 mäkké tvarohy a rum a ešte našľaháme.

Krém nanesieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu.

Polevu pripravíme nasledovne –  čokoládu si rozpustíme na plameni a potom do nej vmiešame kyslú smotanu, dobre rozmiešame a nanesieme na vrch dezertu.

Nakoniec môžeme posypať kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes