Výborný a osviežujúci dezert, na ktorom si určite pochutnáte.
Potrebujeme:
Na základ:
300 g hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
125 g margarínu alebo masla
2 lyžice práškového cukru
Citrónovú kôru
1 lyžička rumu
Štipku soli
½ kyslej smotany
3 žĺtky
Na krém:
5dcl mlieka
2 vanilkové pudingy
200 g kr. cukru
1 a ½ kyslej smotany
Na vrch:
400 g mrazeného ovocia (lesné plody)
3-5 lyžíc kr, cukru
2 a ½ dcl chladnej vody
2 bal. instantnej želatíny + voda na napučanie
Forma s rozmermi 35×20 cm
Postup:
Preosiatu múku zmiešame s práškom do pšiva, nakrájaným vychladeným margarínom a ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na1 cm hrubý plát.
Pomocou valčeka preložíme do vymastenej a pomúčenej formy.
Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme klasický puding. Do pudingu vmiešame 1 a ½ kyslej smotany a navrstvíme na cesto.
Dáme piecť na 35 minút pri teplote 170 stupňov.
Ovocie zmiešame s cukrom, studenovu vodou a dáme variť. Keď zovrie, rozmačkáme. Želatínu si dáme napučať do studenej vody a následne miešaním rozpustíme v horúcej ovocnej zmesi. Želatínu nalejeme na upečený koláč.