Je fantastická a pritom taká jednoduchá. Môžete ju pripraviť v akejkoľvek farbe. Všetko, čo potrebujete je 20 minút času a len tri suroviny!
Potrebujeme:
100 ml hustého sirupu (ja používam sirup jupí)
400 ml vody
1 bal. pudingu zlatý klas
Postup:
Vodu a sirup zmiešame v kastróliku – ak používame kyslastejší sirup pridáme práškový cukor, ak napopak príliš sladký (napr. jahodový) môžeme dokyseliť trochou kyseliny citrónovej.
Do tekutej zmesi pridáme puding a rozmiešame. Preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, ako klasický puding. Počas varenia sa hmota začne postupne rozsvetľovať a na konci by mala byť číra. Keď sa začnú v želatíne počas varenia robiť hrudky, je to znamenie, že čoskoro je hotová, základom je neustále miešať. Potom zložíme z plameňa a stále miešame. Do umývadla napustíme studenú vodu, vložíme do nej kastról a miešame.
Keď už má želatína izbovú teplotu nalejeme na povrch dezertu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)