plny-hrniec_transparent_negativ.png

Univerzálny nálev na uhorky, zeleninu aj huby: Výborný, rokmi overený a bez nakladača!

Tento nálev používam na nakladanie zeleniny. Vidím, že aj iní sa delia so svojimi receptami, tak urobím tak aj. Používam na zaváranie zeleniny a šampiónov. Je to jednoduché a nepotrebujete vôbec nakladače.

Tento nálev používam na nakladanie zeleniny.

 

 

Vidím, že aj iní sa delia so svojimi receptami, tak urobím tak aj.

Používam na zaváranie zeleniny a šampiónov.

Je to jednoduché a nepotrebujete vôbec nakladače.

 

 

Ak hľadáte dobrý a overený recept, tento vám odporúčam všetkými desiatimi.

Minulý rok som takto zavárala aj cuketu, karfiol a feferónky.

Potrebujeme:

150 g kr. cukru

2 l vody

500 ml octu

80 g soli

½ lyžice horčicového semienka

¼ lyžice celého čierneho korenia

½ lyžice nového korenia

28 guličiek sacharínu

2 ks klinčekov

Na zaváranie (voliteľné):

Uhorky nakladačky

Feferóny

Cuketu

Rôzne zmesi zeleniny

Postup:

Všetky suroviny okrem octu zmiešame.

Privedieme do varu.

 

 

Teraz 15 minút povaríme.

Ja varím na strednom plameni.

 

 

Nakoniec pridáme ocot a vypneme.

Počkáme, kým nálev vychladne.

Teraz plníme do pohárov v ktorých máme zeleninu určenú na zaváranie.

 

 

Požívam na uhorky, cuketu, karfiol, feferónky, zelené zmesi, huby…

Potom sterilizujeme ako zvyčajne.

Ja to robím takto:

Dám poháre klasicky do hrnca vystlaného novinovým papierom.

 

 

Nechám vo vode priviesť k varu a hneď vypnem.

Poznámka:

V prípade, že zavárate huby, najskôr ich treba povariť v slanej vode.

Až potom zavárať.

Zaváraniny s týmto nálevom sú vynikajúce a mám skúsenosť, že uhorky vydržia chrumkavé.

 

 

Odporúčam vyskúšať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes