plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohovo-makový koláč s broskyňami: Chuťová a vizuálna BOMBA!

Tvarohový koláčik s broskyňami je perfektná delikatesa na víkend.

Spája v sebe neodolateľnosť tvarohu, maku, kokosu a broskýň – rozhodne ho odporúčame.

 

 

Vďaka pudingovému prášku a zemiakovému škrobu bude koláč neskutočne jemný,lahodný a voňavý.

Fantastický recept na lahodný tvarohový koláč z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

Na cesto:

3 poháre hladkej múky

200 g margarínu

1/2 pohára kryštálového cukru

5 žĺtkov

3 PL kakaa

2 PL kyslej smotany

Na tvarohovú vrstvu:

1 kg tvarohu

1 šálku kryštálového cukru

100 g masla

4 vajcia

1 balenie pudingového prášku

Na makovú zmes:

5 bielkov

1 šálku mletého maku

1/2 šálky mletých kokosových vločiek

1/2 pohára kryštálového cukru

2 PL zemiakovvého škrobu/zemiakovej múky

Na dochutenie:

1 konzervu broskýň

práškový cukor na posypanie

Postup:

Do misky pridáme múku a margarín.

Ďalej pridáme cukor, žĺtky, kakao a smotanu.

 

 

Všetko spolu premiešame.

Cesto rozdelíme na dve časti (väčšiu a menšiu).

 

 

Potom cesto vložíme na hodinu do chladničky.

Väčšiu časť cesta vložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme asi 10 minút pri teplote 180°C.

 

 

Maslo vyšľaháme do nadýchaného stavu.

Za stáleho šľahania pridáme žĺtky a cukor.

 

 

Potom po lyžiciach pridávame tvaroh a pudingový prášok.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zmiešame s tvarohovou hmotou.

 

 

Pripravíme si makovú zmes: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a na záver pridáme cukor.

Potom pridáme mletý mak, kokos, múku a všetko spolu jemne premiešame.

 

 

Na predpečený základ striedavo pridávame tvarohovú a makovú zmes.

Vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20 minút pri teplote 160°C.

Broskyne scedíme z nálevu a nakrájame na kocky.

 

 

Nakrájané broskyne naukladáme na upečený koláč a nastrúhame zvyšné vychladnuté cesto.

Pečieme ďalších 40-50 minút pri teplote 160°C.

 

 

Koláč necháme v rúre vychladnúť.

Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes