Švagriná ma naučila, ako rýchlo nakrájať cibuľu na tenké prúžky bez noža, krájača a dosky – používam to každý deň!

Cibuľu krájam takmer každý deň, ale o tomto triku som predtým netušila!

Do maslového cesta pridávajte vždy zmäknuté maslo izbovej teploty.

Ryby

Predtým ako začnete rybu vysmážať, alebo grilovať, potrite ju tenkou vrstvou majonézy a osoľte. Pred jedlom môžete pokvapkať citrónovou šťavou.

Cukor

 

 

Cukor nevyužívajte iba ako sladidlo. Je to aj skvelý zvýrazňovač chuti, rovnako ako soľ. Pridajte trochu cukru a chuť pokrmov bude výraznejšia.

Vajcia

Na dokonalé volské oko potrebujete trochu masla, vajce a soľ. Pol lyžičky masla rozpustite na panvici, keď je panvica dostatočne pripravená rozbite do nej vajíčko a pripravujte 4 minúty. Potom pridajte trochu soli. Hotovo.

Ak chcete volské oko premeniť na kulinársku pochúťku, prilejte na panvicu k vajciam vodu a panvicu prikryte. Výsledok bude takmer rovnako dobrý, ako keď pripravujte lahodné stratené vajce.

Cesnaku sa nebojte

 

 

Ak sa bojíte používať cesnak do jedla kvôli jeho výraznému pachu, ktorý cítiť z úst aj po dojedení, pridajte doňho trochu citrónovej šťavy. Neutralizuje zápach, ale chuť sa zachová.

Chrumkavý chlieb

Ak ste milovníkom domáceho chleba a pravidelne si ho pripravujete, skúste vložiť pred pečením na dno rúry plech s vodou. Chlieb sa dokonale upečie a kôrka bude krásne chrumkavá.

Krémová polievka

Skôr ako začnete variť krémovú polievku, opečte zeleninu v troche olivového oleja. Potom pridajte vodu, alebo vývar. Opekanie zeleniny spôsobí karamelizáciu cukru v zelenine a bude mať lepšiu chuť. Tento trik si treba pamätať aj pri príprave duseného mäsa so zeleninou.

Ešte niečo užitočné pre každodenné varenie

Ak pri varení príloh nahradíte vodu vývarom – získate omnoho lepšie chute.

 

 

Aby sa smotanová omáčka nezrazila a nevytvorili sa v nej hrudky, jediné, čo musíte urobiť, je pridať do smotany aj štipku kypriaceho prášku. Omáčka bude hladká a nezrazí sa.

Ak pridávate do omáčok kyslú smotanu, zrazeniu omáčky zabránite tak, že kyslú smotanu najskôr zmiešame s malým množstvom omáčke a až potom vmiešame do zvyšku omáčky. Dávajte však pozor, aby sa omáčka prudko nevarila.

Pri príprave steakov používajte namiesto bežnej soli morskú alebo košér soľ. Jódovaná soľ nezbaví mäso špecifického zápachu krvi, ktorý môže pokaziť výsledok. Zvyšné dve soli tento zápach neutralizujú.

Ak chcete získať mäkšie a šťavnatejšie mäso, pridajte k nemu pred tepelnou úpravou zmes vaječných bielkov a kukuričného škrobu. Táto kombinácia je tiež skvelá ako základ pre marinádu.

Upečte perfektný koláč aj bez receptu. Pred pečením sa uistite, že váha cukru je rovnaká ako váha oleja a váha cukru a oleja je rovnaká ako váha múky a vajec.

Pri pečení pridajte do cesta štipku soli. Tá podporí sladkú chuť výsledného dezertu.

K duseným pokrom a do omáčok pridajte sladkú horčicu alebo trochu arašidového masla. Pokrmy budú mať lepšiu a plnšiu chuť.

Keď varíte karfiol, do vody dajte vždy aj lyžičku jedlej sódy. Karfiol si nielen zachová farbu a počas varenia sa zbavíte jeho typického zápachu, ale bude chutnejší, perfektne pripravený na smaženie, alebo zapekanie. Verte mi, že ide o výborný karfiolový nápad!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dobré noviny Dobré noviny - najviac pozitívnych správ

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.