zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Toto je jeden z najzdravších druhov mäsa: Prečo ho teda Slováci jedia tak málo?

Divina je zdravé a chutné mäso, ktoré môže byť perfektným doplnkom vášho jedálnička.

Slováci sa ho však často boja zjesť.

Prečo?

 

 

Portál pysznosci priniesol niekoľko tipov, ako toto mäso využijete v kuchyni.

Divina patrí medzi najzdravšie druhy mäsa, no Slováci sa ho stále boja jesť.

V tomto článku sa dozviete, prečo je mäso z divých zvierat také prospešné pre naše zdravie a prečo by sme mali prehodnotiť svoj prístup k tomuto jedinečnému zdroju bielkovín.

 

 

Zistite, čím je zverina taká výnimočná a aké jedlá môžeme z tohto zdravého a aromatického mäsa pripraviť.

Prečo sa oplatí experimentovať s hrou?

Divina je mäso, ktoré je čoraz populárnejšie najmä medzi tými, ktorí hľadajú zdravé a ekologické zdroje bielkovín.

 

 

Mäso z divej zveri, ako je diviak alebo jeleň, je známe svojim nízkym obsahom tuku a jedinečnou chuťou, ktorá sa nedá porovnať s mäsom z farmových chovov.

Napriek svojmu jedinečnému chuťovému profilu je dnes zverina v slovenských kuchyniach menej bežná, no mnohí nadšenci stále experimentujú s jej prípravou doma.

Divina je mäso z ulovených zvierat žijúcich vo voľnej prírode.

 

 

Je bohatá na bielkoviny, železo, zinok, draslík, vitamíny B a omega -3 mastné kyseliny.

Má tiež nízky glykemický index, vďaka čomu je dobrou voľbou pre ľudí s cukrovkou.

Príprava mäsa z diviaka nie je zložitá, je však dôležité dodržať určité kroky, ktoré ovplyvnia kvalitu pokrmov.

 

 

Zver chutí najlepšie, keď bola zver ulovená počas jesenných mesiacov alebo na začiatku zimnej sezóny.

Toto mäso sa v tomto období vyznačuje najlepšou štruktúrou a chuťou.

Divinu je možné pripraviť mnohými spôsobmi, v závislosti od vašich chuťových preferencií.

 

 

V slovenskej kuchyni sa z diviny pripravujú rôzne jedlá, napríklad šťavnaté pliecko, bravčové karé zapečené s cibuľou a lesnými hubami, klobása či šťavnatá pečienka.

Poľovnícka pečienka s omáčkou a novými zemiakmi patrí medzi najobľúbenejšie jedlá pripravované z diviny.

Uistite sa, že mäso prešlo vhodnou tepelnou úpravou.

 

 

Výber osvedčených korenín, ako je cesnak, rasca, tymián a borievky.

Marinovanie mäsa v zmesi alkoholu, vínneho octu a aromatických korenín, ako je borievka, cesnak, bobkový list a nové korenie, pred tepelnou úpravou.

Pamätajte však, že zverina nepotrebuje veľké množstvo rôznych korenín.

Jeho originálna chuť je taká výrazná, že príliš veľa prídavných látok by túto jedinečnosť mohlo len prehlušiť.

 

 

Zverina na sviatočnom stole

Chutná vianočná večera je ideálnou príležitosťou na využitie prepelíc pečených v rúre.

Tieto malé vtáčiky sú nielen výnimočne chutné, ale dokonale sa hodia aj na sviatočný stôl.

Ich príprava je veľmi jednoduchá.

 

 

Podobne ako pri jarabiciach, aby zostali pri pečení šťavnaté, môžeme ich zabaliť do plátkov slaniny alebo mastnej šunky.

Menšie časti, ako sú končeky nožičiek a krídel, je dobré chrániť aj tak, že ich zabalíte do alobalu, aby sa nespálili skôr, ako zvyšok mäsa zmäkne a bude šťavnatý.

Hotové prepelice sa perfektne hodia k rôznym druhom omáčok, ako je hubová omáčka, perfektným doplnkom je sladká mrkva, šťavnaté pomaranče a aromatické pečené zemiaky, či zelenina.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie