plny-hrniec_transparent_negativ.png

Torta Karpatka – vynikajúca a ľahko ju pripravíte: Chutí úplne ako krémeš z cukrárne!

Vynikajúci dezert, ktorý s týmto video-návodom zvládne pripraviť každý!

Vynikajúci dezert, ktorý s týmto video-návodom zvládne pripraviť každý!

Potrebujeme (na dva kusy cesta):

Potrebujeme:

múka hladká – 100 g
voda – 120 g
maslo – 70 g
vajcia – 3 kusy
soľ
prášok do pečiva – 3-4 g

prísady na krém:

mlieko – 500 ml
cukor – 130 – 140 g
vanilkový cukor – 10 g
škrob – 40 g
vajcia – 2 kusy
zmäknuté maslo – 180 g

Ďalej potrebujeme:

Fóliu alebo papier na pečenie

Formu s priemerom 25 cm

Postup:

Maslo, vodu a soľ dáme do hrnca a preložíme na plameň. Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a intenzívne miešame, aby nám vzniklo jednotné cesto. Zložíme z plameňa.

3 vajcia rozšľaháme a postupne vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme na dve polovice.

Formu vyložíme fóliou a každú polovicu cesta pečieme pri teplote 200 stupňov pečieme po dobu asi 20 – 30 minút.

Medzitým si pripravíme krém.

Vajcia vymiešame s časťou mlieka a múkou, rozmiešame do hladka. Zvyšné mlieko s cukrami dáme variť. Vriace mlieko rýchlo vmiešame do vaječnej zmesi mimo plameňa. Potom celú zmes opäť preložíme na plameň a vymiešame jednotný krém. Necháme vychladnúť, vmiešame našľahané maslo a krém naplníme medzi dva pláty cesta.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes