Vynikajúci dezert, ktorý s týmto video-návodom zvládne pripraviť každý!
Potrebujeme (na dva kusy cesta):
Potrebujeme:
múka hladká – 100 g
voda – 120 g
maslo – 70 g
vajcia – 3 kusy
soľ
prášok do pečiva – 3-4 g
prísady na krém:
mlieko – 500 ml
cukor – 130 – 140 g
vanilkový cukor – 10 g
škrob – 40 g
vajcia – 2 kusy
zmäknuté maslo – 180 g
Ďalej potrebujeme:
Fóliu alebo papier na pečenie
Formu s priemerom 25 cm
Postup:
Maslo, vodu a soľ dáme do hrnca a preložíme na plameň. Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a intenzívne miešame, aby nám vzniklo jednotné cesto. Zložíme z plameňa.
3 vajcia rozšľaháme a postupne vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme na dve polovice.
Formu vyložíme fóliou a každú polovicu cesta pečieme pri teplote 200 stupňov pečieme po dobu asi 20 – 30 minút.
Medzitým si pripravíme krém.
Vajcia vymiešame s časťou mlieka a múkou, rozmiešame do hladka. Zvyšné mlieko s cukrami dáme variť. Vriace mlieko rýchlo vmiešame do vaječnej zmesi mimo plameňa. Potom celú zmes opäť preložíme na plameň a vymiešame jednotný krém. Necháme vychladnúť, vmiešame našľahané maslo a krém naplníme medzi dva pláty cesta.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)